Fregatele Type 31, ambiția Marii Britanii de a arăta că încă e stăpâna mărilor (Foto). Primele imagini concept cu noile nave de luptă

Marea Britanie a fost forța de necontestat care a dominat mările după înfrângerea lui Napoleon Bonaparte. În prezent Royal Navy a pierdut această titulatură în detrimentul Statelor Unite ale Americii.

Însă britanicii dezvoltă numeroase proiecte ambițioase menite să readucă Forțele Navale Regale ale Marii Britanii la statutul de principală putere navală la nivel global.

Un asemenea proiect ambițios e construcția a cinci fregate Type 31 Inspiration Class. Un program care a cunoscut câteva probleme, dar britanicii par să fi trecut peste aceste hopuri. 

Prima navă se află în curs de construcție.

Construcția fregatelor Type 31 va fi făcută de către Babcock International. Gigantul britanic a oferit și câteva imagini concept cu navele, imagini care arată desingnul viitoarelor fregate.

Foto: Imagine concept a viitoarelor fregate Type 31 - Babcock via UK DefenceJournal:

1. -imagine fara descriere- (type-31-marea-britanie-1_06822100.jpg)

2. -imagine fara descriere- (type-31-marea-britanie-2_98299800.jpg)

3. -imagine fara descriere- (type-31-marea-britanie-3_48589300.jpg)

 

Type 31 - noile fregate ale Marii Britanii

 

Companiei Babcock i-a fost alocat în 2019 contractul pentru construcția celor 5 fregate. Marea Britanie intenționează ca navele să fie inclusiv un produs de export la mare căutare. 

Cu o lungime de aproximativ 138.7 m și un deplasament de 5.700 tone, fregatele din clasa Type 31 vor atinge o viteză maximă de 28 nd. 

Varianta de export a Type 31 e cunoscută sub denumirea  Arrowhead 140 și se pare că Indonezia va fi primul client extern, solicitând două astfel de fregate.

Toate cele cinci fregate vor fi construite la Șantierul Naval Rosyth din Scoția deținut de Babcock. 

Programul este unul foarte ambițios și face parte din noua strategie națională de construcții navale a Marii Britanii.

Babcock a anunțat că programul fregatelor Type 31 va „stimula expertiza britanică în construcții navale” și se pliază pe „pedigree-ul Royal Navy de lider mondial în domeniul platformelor navale”.

„Fregatele Type 31 vor fi nucleul navelor de suprafață ale Royal Navy și un instrument de descurajare și securitate a intereselor Marii Britanii”, a mai transmis compania britanică.

Cele cinci fregate din această clasă care vor fi construite pentru Royal Navy sunt: HMS Venturer, HMS Bulldog, HMS Campbeltown, HMS Formidable și HMS Active.

În primăvara acestui an a început construcția HMS Venturer, care ar trebui finalizată în 2023. Toate celelalte nave ar trebui să fie sub comanda Royal Navy până în 2028.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel