Fregata rusească Amiral Grigorovici a efectuat lansări electronice de rachete de croazieră Kalibr, în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:
Fregata Amiral Grigorovici din Flota rusă a Mării Negre
Fregata Amiral Grigorovici din Flota rusă a Mării Negre

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 07.10.2020, echipajul fregatei Amiral Grigorovici a executat un exercițiu naval de întrebuințare a complexului de rachete Kalibr-NK împotriva unei nave de luptă a adversarului convențional, în acvatoriul Mării Negre.

“Potrivit scenariului exercițiului, militarii din postul de informații de luptă au descoperit și clasificat o țintă pe mare drept o navă de luptă a adversarului, care se îndreaptă către litoralul Peninisulei Crimeea. Comandantul fregatei a primit ordin să se apropie de navă pentru a o determina să-și schimbe cursul”, se arată în comunicatul de presă.

“Pe timpul apropierii de navă, fregata Amiral Grigorovici a fost atacată de către aceasta cu armamentul de rachete. Echipajul de apărare antiaeriană al fregatei a respins atacul cu rachete al adversarului, întrebuințând complexul Shtil-1”, au precizat reprezentanții FRMN.

“Ulterior, militarii din unitatea de luptă de rachete și artilerie au distrus nava adversă cu ajutorul complexului de rachete de mare precizie Kalibr-NK. Nu au fost întrebuințate practic rachetele antinavă, lansările fiind efectuate în mod electronic”, a informat Statul major al FRMN.

Exercițiul de întrebuințare a armamentului de mare precizie în acvatoriul Mării Negre a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Racheta de croazieră Kalibr a fost dezvoltată de societatea Novator, parte a concernului de apărare aerocosmică Almaz-Antey.

Comentariul autorului: Probabil, exercițiul de simulare a lansărilor de rachete de croazieră de tip Kalibr a fost executat pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului britanic HMS Dragon.

Fregata Amiral Grigorovici aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață - Sevastopol, fiind prima din cele trei nave de acest tip livrate FRMN în ultimii ani. Celelalte două fregate Proiect 11356, Amiral Essen și Amiral Makarov, se află în Marea Mediterană, unde efectuează schimbarea conducerii Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Cele trei nave ale FRMN, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, se rotesc în misiune în Marea Mediterană, de regulă, la trei luni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel