Fregata „Regina Maria” şi-a încheiat cu succes misiunile în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2

S.I. Catalin / 16 apr 2020 / 15:01
Fregata „Regina Maria". Sursa Foto: Navy.ro
Fregata „Regina Maria". Sursa Foto: Navy.ro

Fregata „Regina Maria" a acostat miercuri, 15 aprilie, în Portul Militar Constanța, în urma îndeplinirii misiunilor în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two), potrivit unui comunicat al de presă al Forţelor Navale Române.

Echipajul fregatei „Regina Maria" a desfășurat, în perioada 22 martie – 15 aprilie, misiuni de supraveghere navală, aeriană și antisubmarin, împreună cu echipajele fregatelor BGS „Verni" (Bulgaria), HMCS „Fredericton" (Canada), ITS „Virginio Fasan" (Italia) și TCG „Salihreis" (Turcia).

De asemenea, gruparea navală permanentă NATO a executat, în toate cele trei medii de luptă, exerciții de căutare antisubmarin, apărare antiaeriană și luptă la suprafață, interdicție maritimă, transport logistic, căutare și salvare pe mare, precum și de evacuare medicală, în vederea creșterii interoperabilității în aplicarea procedurilor specifice de conducere a acțiunilor militare dintre aliați, în Marea Neagră.

 

Pe durata misiunii, au fost luate măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19


Pentru menținerea capacității de luptă a navei și a personalului de la bordul fregatei „Regina Maria", au fost asigurate materialele de protecție, iar la nivelul grupării navale permanente NATO, programul escalelor pentru refacerea capacității de luptă a navelor și a echipajelor a fost adaptat la contextul epidemiologic actual. În acest sens, activitățile planificate în porturile de escală au fost limitate, reduse sau anulate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy