Fregata Regina Maria a tranzitat Strâmtoarea Bosfor (Foto)

DefenseRomania Team / 26 oct 2020 / 18:27
Fregata Regina Maria tranzitând Bosforul, sursă foto: Shipspotting Istanbul Strait
Fregata Regina Maria tranzitând Bosforul, sursă foto: Shipspotting Istanbul Strait

Fregata „Regina Maria” a tranzitat ieri, 25 octombrie, Strâmtoarea Bosfor, luând cap-compas Marea Mediterană, pentru a se integra în Standing NATO Maritime Group 2.

Nava militară românească, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval și un detașament de Forțe pentru Operații Speciale (FOS) la bord, va executa, în perioada 27 octombrie - 7 decembrie, misiuni de supraveghere a traficului naval și de descurajare a unor potențiale amenințări pe flancul sudic al Alianței Nord-Atlantice, potrivit unui anunț al Forțelor Navale Române. 

 

Fregata „Regina Maria” a tranzitat ieri, 25 octombrie, Strâmtoarea Bosfor, luând cap-compas Marea Mediterană, pentru a...

Publicată de Forțele Navale Române pe Luni, 26 octombrie 2020

 

Amintim că în perioada dislocării în Marea Mediterană, fregata "Regina Maria", cu un elicopter IAR 330 Puma Naval şi un detaşament de Forţe pentru Operaţii Speciale la bord, va participa la Operaţia NATO "Sea Guardian", sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), precum şi la exerciţiul multinaţional de luptă antisubmarin "Mavi Balina 20", organizat de Forţele Navale ale Turciei, în perioada 2 - 9 noiembrie.

Operaţia NATO "Sea Guardian" a fost lansată în anul 2016 ca răspuns la evoluţiile mediului de securitate, iar România participă la acest efort conjugat al aliaţilor de asigurare a securităţii maritime în Marea Mediterană, anual, din 2017, cu o fregată.

Fregata, cu un echipaj alcătuit din 240 de militari, este comandată de comandorul Victor Durea şi are planificate escale în porturile Aksaz (Turcia), Souda (Grecia), Alexandria (Egipt), Haifa (Israel), pentru refacerea capacităţii de luptă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy