Fregata Mareșal Shaposhnikov, lansează pentru prima dată racheta de croazieră Uran

Eduard Pascu / 24 dec 2020 / 19:00

Fregata Mareșal Shaposhnikov a lansat pentru prima dată racheta de croazieră Uran. Acest lucru a fost posibil după o modernizare a navei care a devenit astfel un vas de luptă împotriva țintelor terestre, de suprafață și subacvatice, potrivit serviciului de presă al Flotei Pacificului.

„Fregata a lansat pentru prima dată cu succes o rachetă de croazieră a sistemului anti-navă Uran, instalat în procesul de modernizare al fregatei”, se arată în comunicatul de presă al Flotei Pacificului citat de agenția TASS.

Pe 15 decembrie, serviciul de presă al șantierului naval Dalzavod a anunțat că fregata a plecat în Marea Japoniei pentru testarea sistemelor de rachete și artilerie.

Distrugătorul Mareșal Shaposhnikov a fost construit la șantierul naval Yantar din Kaliningrad în 1983. În prezent, nava se află în ultima fază de reparație capitală și modernizare. La final durata de viață a acesteia va fi prelungită cu zece ani.

Citește și: Începând din anul 2021, în dotarea trupelor din sudul Federației Ruse vor fi introduse complexe robotizate Uran-6

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy