Fregata ,,Mărășești”, cea mai mare navă de război a Forțelor Navale Române, intră într-un amplu proces de recondiționare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Fregata ,,Mărășești”, cea mai mare navă de război a Forțelor Navale construită în România, a executat luni, 31 ianuarie, manevra de plecare din portul militar Constanța, în vederea deplasării în locul de andocare, unde va intra într-un amplu proces de recondiționare și întreținere, precizează Forţele Navale Române, într-un comunicat de presă.

Potrivit Forţelor Navale Române, andocarea în Șantierul Naval Constanța prevede o serie de lucrări la opera vie, instalațiile de ancorare și guvernare, punțile exterioare, motoarele principale și echipamentele de navigație, precum și înlocuirea elementelor neconforme, printre care elementele de osatură, tabla și instalațiile de stins incendiul.

Nava militară românească a intrat în șantier ca necesitate a refacerii capacității de luptă la un nivel necesar standardelor Forțelor Navale Române.

Istoria recentă a fregatei "Mărăşeşti" consemnează participarea la peste 30 de exerciţii multinaţionale în Marea Neagră, Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic, iar recunoaşterea calităţilor profesionale ale echipajului navei a venit în anul 2007, când preşedintele României a conferit acestuia Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru pace, pentru înaltul profesionalism demonstrat în îndeplinirea misiunilor încredinţate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel