Fregata Amiral Gorshkov, prima navă dotată cu rachete Zircon, a plecat în marș cu mare pompă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serghei Șoigu a spus că Gorșkov va naviga către Oceanele Atlantic și Indian și către Marea Mediterană.

Președintele rus Vladimir Putin a trimis miercuri o nouă fregată înarmată cu rachete de croazieră hipersonice Cirkon în Oceanul Atlantic.

Împreună cu ministrul Apărării Serghei Șoigu și Igor Krokmal , comandantul fregatei „Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov”, Putin a declarat într-o videoconferință că nava este înarmată cu arme hipersonice Zirkon.

„De data aceasta nava este echipată cu cel mai recent sistem de rachete hipersonice – „Zirkon” – pentru care nu există echivalent”, a spus Putin. „Acesta este un sistem marin hipersonic”, a adăugat el.

Șoigu a spus că nava Gorșkov va naviga către Oceanele Atlantic și Indian și către Marea Mediterană.

„Această navă, înarmată cu „Zirkon”, este capabilă să efectueze lovituri precise și puternice împotriva inamicului aflat pe mare și pe uscat”, a spus Șoigu.

Rachetele zboară cu de nouă ori viteza sunetului și au o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri, a adăugat Șoigu.

Kremlinul a susținut anterior că rachetele Zircon sunt „invincibile”, adică nu există nicio modalitate de a se apăra împotriva lor.

Rusia, China și Statele Unite se află într-o cursă hipersonică a înarmărilor. Datorită vitezei sale, de cel puțin cinci ori viteza sunetului și a manevrabilității, o astfel de armă este considerată una dintre elementele cheile pentru obținerea unui avantaj strategic față de un potențial inamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel