Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul francez pentru economie a anunțat la Moscova că Franța va propune în termen de șase luni soluții pentru a evita anumite sancțiuni americane care împiedică investițiile franceze în Rusia.

În vizită la Moscova, pe 10 decembrie, la ședința Consiliului Economic, Financiar, Industrial și Comercial Franco-Rus (CEFIC), ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a condamnat sancțiunile extrateritoriale americane, care împiedică printre altele băncile franceze care au afaceri în Statele Unite să finanțeze proiecte în Rusia sau proiecte franco-ruse, potrvit AFP.

Franţa intenţionează să propună soluţii pentru ocolirea anumitor sancţiuni americane aplicate Rusiei, care blochează unele investiţii franceze în Rusia, pentru a concretiza apropierea economică susţinută de preşedintele Emmanuel Macron.

,,Avem şase luni pentru a găsi soluţii acceptabile, soluţii inovatoare" şi care să respecte legislaţia internaţională, a declarat Le Maire, în cadrul unei întâlniri cu omologul său rus Maxim Oreşkin.

Acesta a promis că avansurile în acest dosar vor fi discutate cu ministrul rus în cadrul Forumului economic de la Davos, în ianuarie, şi că va reveni în Rusia în următoarele şase luni.

,,Trebuie să legăm Rusia de Europa, iar Franţa este ţara europeană care va mijloci acest lucru", a adăugat Le Maire.

,,Preşedintele Macron a ales în mod strategic Rusia, vrem ca acest lucru să fie tradus în plan economic", a adăugat el, regretând că pentru moment ,,ne împiedicăm la fiecare proiect ambiţios de chestiunea finanţării" din cauza sancţiunilor americane.

Le Maire a exclus folosirea platformei de barter Instex, dezvoltată de europeni pentru a ocoli sancţiunile americane impuse Iranului prin evitarea folosirii dolarului american pentru a facilita schimburile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel