Franța va livra Ucrainei încă șase obuziere autopropulsate Caesar, promise anterior altor state europene

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Obuzier autopropulsat Caesar. Foto: Nexter
Obuzier autopropulsat Caesar. Foto: Nexter

Potrivit unui interviu publicat de canalul francez de știri LCI, la 9 noiembrie 2022, ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, a anunțat că Ucraina negociază cu Franța pentru achiziționarea a încă șase obuziere autopropulsate CAESAR de 155 mm.

Potrivit ministrului francez al Apărării, Sébastien Lecornu, cele șase obuziere CAESAR 155mm pe care Franța le-ar putea livra Ucrainei provin din comenzile făcute de ale țări aliate.

După cum precizează publicaţia ArmyRecognition, în prezent, cinci țări au comandat deja obuziere CAESAR, printre care Danemarca - o versiune 8x8, Belgia și Lituania au comandat ultima generație de CAESAR denumită CAESAR NG, Republica Cehă a semnat un contract în iunie 2022 pentru achiziționarea de obuziere CAESAR în configurație 8x8, iar Marocul a parafat, la începutul anului 2022, achiziționarea a 36 de obuziere CAESAR în configurație 6x6.

Până în prezent, Franța a livrat deja Ucrainei un total de 18 obuziere CAESAR. Din mai 2022, Ucraina a primit 18 obuziere CAESAR în configurație 6x6, precum și zeci de mii de obuze. Toate aceste obuziere livrate Ucrainei au provenit din inventarul militar al armatei franceze.

Înainte de donarea sistemelor de artilerie Ucrainei, armata franceză dispunea de 76 de obuziere autopropulsate CAESAR 6x6 de 155 mm, 32 de obuziere autopropulsate de 155 mm AU-F1, 12 obuziere remorcate de 155 mm TRF1, 13 lansatoare de rachete M270 MLRS, 132 de mortiere LLR de 81 mm și 132 de mortiere RT-F1 de 120 mm.

Potrivit informaților publicate pe site-ul de știri din domeniul apărării "Lignes de défense" la 9 septembrie 2022, Ucraina ar fi cumpărat din Franța mai multe obuziere TRF1 de 155 mm din.

CAESAR este un obuzier autopropulsat de 155 mm proiectat și fabricat de compania franceză Nexter Systems, care a intrat în dotarea armatei franceze în aprilie 2007. Sistemul de artilerie este disponibil în configurații 6x6 și 8x8, cu un sistem de încărcare semiautomat său complet automat.

CAESAR este înarmat cu un tun de 155 mm de calibru 52, capabil să tragă o gamă largă de muniție de 155 mm, precum și proiectile ghidate prin GPS. Obuzierul are o rază maximă de tragere de 40 km cu muniție standard și de până la 42 km folosind proiectile cu rază de acțiune extinsă (ERFB-BB).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel