Franța accelerează desfășurarea de trupe în România. Macron, anunț înainte de summit-ul NATO

În timp ce Pentagonul trimite 7000 de militari în Germania, Franța a anunțat că va accelera desfășurarea de trupe în România, ca răspuns la agresiunea rusească în Ucraina.

”Franţa va accelera desfășurarea de trupe în România, a anunțat președintele Emmanuel Macron, în finalul summit-ului liderilor europeni, care a avut loc vineri la Bruxelles, pentru a pregăti reacțiile la invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit thedefensepost.com. Anunțul vine înaintea summit-ului NATO, Franța asigurând partenerii că va continua să-şi joace deplin rolul de protecție a aliaţilor din NATO, prin trimiterea în Estonia a unui nou contingent, în cadrul Prezenţei Avansate Consolidate, devansându-şi participarea la misiuni de poliţie aeriană în spaţiul aerian baltic şi accelerându-şi desfăşurarea în România. Astfel, avioanele francize vor ajunge patrula deasupra țărilor baltice cu două săptămâni mai devreme decât era prevăzut, iar în România vor sosi în curând detașamentele de militari francezi sub steagul NATO. ”Vom continua livrarea de materiale militare și sprijinul populației din Ucraina, a mai spus Macron.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel