Franța a prezentat pentru prima dată interiorul celui mai nou submarin nuclear din clasa Barracuda (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Submarin francez din clasa Barracuda
Submarin francez din clasa Barracuda

Marina franceză are în prezent un singur submarin nuclear din clasa Barracuda, botezat Suffren. Dar, conform planurilor şi intenţiilor ministerului francez al apărării, până în 2026, Forţele Navale ar trebui să aibă în dotare încă șase astfel de submarine.

Pentru prima dată, mai mulţi jurnaliștii au reușit să filmeze un scurt material video din interiorul celui mai nou submarin nuclear al Forţelor Navale Franceze. Primul submarin nuclear din clasa Barracuda, botezat Suffren, se afla în momentul de față în portul militar francez Toulon.

Cel mai recent submarin nuclear din clasa Barracuda este parte dintr-un program de investiţii navale în valoare de 9 miliarde de euro, menit să menţină puterea maritimă a Parisului pentru următoarele decenii.

Potrivit publicației Naval News, căpitanul acestui submarin l-a declarat jurnaliştilor că submarinul Suffren a intrat în dotarea Forţelor Navale Franceze în anul 2020, iar de atunci a fost supus mai multor teste.

Potrivit căpitanului Jérôme Colonna d'Istria, în anul 2021, submarinul Suffren a petrecut deja peste 120 de zile pe mare, peste 3.000 de ore în imersiune şi a navigat până la Ecuator, totul pentru ai putea testa rezistența. Căpitanul a mai precizat că echipajul acestui submarin a efectuat deja mai mult de zece trageri cu torpile, ca parte a unor etape planificate de testare.

Sursa citată aminteşte că marina militară franceza este nevoită să se bazeze în continuare pe cele cinci submarine nucleare din clasa Rubis, care sunt în funcțiune de aproape 30 de ani, până când toate celelalte submarine din clasa Barracuda vor fi construite.

Naval News precizează că, deși submarinele din clasa Barracuda sunt mult mai mari decât cele din clasa Rubis (5.100 tone față de 2.100 tone), echipajul acestora a fost redus la 63 de persoane în loc de 72, ceea ce se ne poate duce cu gândul că francezii au investit foarte mult în automatizarea acestor submarine.

Barracuda este rezultatul unor eforturi depuse în ultimii 20 de ani de către Direcția generală a armamentelor, de Naval Group, de Comisariatul pentru energia atomică (CEA), Technic Atome și alți peste 100 de subcontractanți. Lansat în 1998 de fostul președinte Jacques Chirac pentru a înlocui modelul «Rubis» conceput sub președinția lui Charles de Gaulle, Barracuda a avut nevoie de 8 ani de dezvoltare și 12 ani suplimentari pentru construirea primului exemplar (cu trei ani întârziere față de calendarul inițial).

În total, Franța intenționează să construiască, până în anul 2030, șase submarine nucleare din clasa Barracuda. În acest moment, patru dintre ele sunt în plin proces de construcţie.

Primele patru submarine din această clasă vor fi livrate până în 2025. Guvernul francez a comandat 6 submarine ce vor fi construite de compania Naval Group, în care compania de apărare Thales deţine 35%.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel