Franța a oficializat contractul gigant către Airbus: 169 de elicoptere multirol H160M Guepard pentru Armata franceză

Darius Muresan |
Data publicării:
H160M Guepard, sursă foto: Airbus
H160M Guepard, sursă foto: Airbus

Guvernul francez a oficializat comanda de 169 elicoptere H160M Guepard către gigantul aeronautic european Airbus, un contract de echipamente şi servicii în valoare totală de 10 miliarde de euro, transmite Agerpres, care citează AFP.

Elicopterele sunt destinate forţelor armate şi 'vor fi repartizate celor trei structurilor de forță: Forțele Terestre (80), Navale (49) şi Aeriene(40)', livrările urmând să înceapă în 2027, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

'Asigurând înlocuirea progresivă a cinci tipuri de aparate diferite, dintre care unele sunt în serviciu de peste 40 de ani, H160M Guepard va furniza forţelor noastre armate mijloacele de a-şi conduce mai eficient misiunile în următorii 40 de ani', a subliniat ministrul apărării, Florence Parly.

'Acest program menţine know-how-ul şi locurile de muncă ale Airbus Helicopters, lider european în domeniul elicopterelor civile şi militare', a adăugat ea, salutând şi faptul că 'producţia elicopterelor va avea efecte în toată filiera aeronautică franceză şi va contribui la păstrarea durabilă a peste 2.000 de locuri de muncă în Franţa'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel