Francezii au ajuns în Marea Neagră și pe apă. Nava de patrulare Commandant Birot a traversat strâmtorile

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 11.05.2021, nava de patrulare Commandant Birot (F796) aparținând Forțelor Navale franceze a traversat Strâmtorile Dardanele și Bosfor, în direcția Mării Negre.

Deplasarea operațională a navei franceze în regiune are ca scop desfășurarea de activități comune cu forțe și mijloace ale Forțelor Navale din statele riverane.

Intrarea navei în Marea Neagră a fost precedată de două misiuni desfășurate de avioane Mirage-2000 ale Forțelor Aeriene ale Franței. Câte două avioane de acest tip, însoțite de câte un avion-cisternă C-135FR, au zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre pe 10 și pe 11 mai.

 

Începând din 27 aprilie, în Marea Neagră se află și nava de patrulare USCGC Hamilton aparținând Gărzii de Coastă a SUA. După ce a desfășurat o serie de exerciții cu nave din cadrul Gărzii de Coastă a Georgiei, aceasta se află în apele teritoriale ale Ucrainei, unde participă la activități comune cu nave ucrainene.

De asemenea, în cursul lunii mai, este planificată sosirea în Marea Neagră a unei grupări navale mixte britanico-olandeză. Din aceasta vor face parte un distrugător și o fregată din Marea Britanie și o fregată din Olanda. Cele trei nave aparțin grupării de asalt a portavionului britanic Queen Elizabeth.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel