Ungaria şi Franţa au semnat acorduri în domeniul industriei de apărare și energiei nucleare

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó

Ungaria şi Franţa au încheiat două acorduri de cooperare, unul în domeniul energiei nucleare şi altul în domeniul industrie de apărare. Astfel, cooperarea economică dintre Franţa şi Ungaria ,,a intrat într-o nouă dimensiune", a precizat marți ministrul afacerilor externe și comerțului, Péter Szijjártó, într-o declarație adresată agenției maghiare de știri MTI, după întâlnirea cu omologul său francez la Paris, Jean-Yves Le Drian, potrivit unui comunicat al Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria.

Ministrul afacerilor externe și comerțului, Péter Szijjártó, a declarat presei că două companii franceze, inclusiv o companie de stat, vor avea un rol major în exploatarea actuală a centralei nucleare Paks și la construcția turbinelor noii centrale electrice Paks.

,,Continuăm să consolidăm alianța franco-maghiară care s-a dezvoltat deja în urma utilizării pașnice a energiei nucleare, deoarece atât Ungaria, cât și Franța susţin că formarea mixului energetic național trebuie să rămână în sfera națională de competență", a subliniat ministrul de externe al Ungariei. ,,Cele două țări vor continua să colaboreze pentru a asigura utilizarea corectă a energiei nucleare și pentru a preveni discriminarea sa negativă", a declart Szijjártó.

În plus, Ungaria a comandat douăzeci de elicoptere Airbus din Franța pentru forțele armate, iar ministrul a declar că achiziționarea acestor aparate de zbor ridică, de asemenea, nivelul de cooperare în domeniul industriei de apărare.

"Achiziționarea de elicoptere creste cooperarea dintre industria de apărare maghiară și franceză la un alt nivel atât în cadrul NATO, cât și la nivel European ''  a mai spus Péter Szijjártó.

Ministrul ungar a fost la Paris pentru a participa la iniţiativa de coordonare franco-germane privind combaterea traficului de arme de foc în Balcanii de Vest, unde sa întâlnit, de asemenea, cu ministrul german de externe Heiko Maas, cu care a discutat starea securității energetice europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel