Franța, reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru tinerii de 16 ani

Darius Muresan / 28 iun 2018 / 20:06

Guvernul francez a prezentat un plan de reintroducere a serviciului militar pentru toate persoanele cu vârsta de 16 ani.

Potrivit BBC, este o idee prezentată de președintele Emmanuel Macron în campania sa prezidențială. Obiectivul este acela de a promova un sentiment de datorie civică și unitate națională în rândul tinerilor francezi.

Noul serviciu național va acoperi toate persoanele cu vârstă de 16 ani, atât fete cât și băieți. El va fi împărțit în două etape distincte.

Prima fază este o plasare obligatorie de o lună, cu accent pe cultura civică, despre care guvernul spune că va "permite tinerilor să creeze noi relații și să își dezvolte rolul în societate". Această fază va include și o pregătire militară alături de polițiști, militari sau pompieri.

A doua etapă se referă la un stagiu voluntar de cel puțin trei luni, până la un an, în care tinerii vor fi încurajați să servească "într-o zonă legată de apărare și securitate". În această etapă, tinerii francezi vor fi încurajați să își desfășoare activitatea într-un domeniu legat de apărare și securitate. Vor exista și alte domenii precum protecția mediului sau asistență socială la care tinerii francezi vor putea opta.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy