Franța, 'consternată' după ce SUA au impus sancțiuni CPI care anchetează posibile crime de război ale US Army

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Franţa şi-a exprimat vineri ''consternarea'' după decizia americană de a autoriza aplicarea de sancţiuni împotriva personalului Curţii Penale Internaţionale (CPI), relatează Agerpres care citează AFP.

"Această decizie reprezintă un atac grav împotriva Curţii (...) şi, dincolo de aceasta, punerea în discuţie a multilateralismului şi a independenţei justiţiei", a apreciat ministrul afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, potrivit unui comunicat.

În martie, jurisdicţia de la Haga a decis, în pofida opoziţiei administraţiei Trump, autorizarea unei anchete pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii în Afganistan, inclusiv abuzuri ce ar fi fost comise de soldaţi americani. Trump a criticat în mod repetat CPI, cu sediul la Haga, instanţă înfiinţată pentru a judeca crime de război, de genocid şi crime împotriva umanităţii.

Preşedintele american Donald Trump a emis joi un ordin executiv prin care instituie sancţiuni economice împotriva persoanelor implicate în investigaţia Curţii Penale Internaţionale asupra eventualelor crime de război comise de forţele americane în Afganistan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel