Franța a primit încă un avion Airbus A400M

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Franța a primit prima aeronavă Airbus A400M care poate fi folosită și ca cisternă aeriană. Aceasta a ajuns la baza aeriană Orleans-Bricy pe 4 decembrie, transmite Jane.

Anunțul a fost făcut de Direction Générale de l’Armement (DGA) pe site-ul său, pe 6 decembrie. Aeronava Airbus A400M poate lansa 16 tone de echipamente și marfă și poate fi folosită ca cisternă aeriană.

Agenția a spus că utilitatea acestui avion a fost observată într-un teatru de operații unde, de exemplu, a livrat echipamente de inginerie pentru repararea pistelor deteriorate.

Agenția a menționat că noua aeronavă este echipată cu un sistem care poate alimenta în aer avioanele Rafale și Mirage, precum și alte aeronave de transport, cum ar fi alte A400M.

Construirea primului prototip s-a început în 2007, iar primului aparat a fost prezentat pe 26 iunie 2008 la Sevilla. Costul unitar este cuprins între 130 și 200 de milioane de euro în funcție de dotări.

Vezi și: Germania refuză achiziţia a două avioane militare Airbus A400M

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel