Franța a anunțat că a redus arsenalul nuclear la sub 300 de focoase

Eduard Pascu |
Data publicării:
Preşedintele francez, Emmanuel Macron
Preşedintele francez, Emmanuel Macron

Președintele francez, Emmanuel Macron, a avertizat vineri că națiunile europene „nu pot rămâne spectatoare” în fața unei eventuale curse nucleare a armelor, cerându-le să accelereze o „agendă internațională de control al armelor”, transmite defence blog.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța a redus deja arsenalul atomic la sub 300 de focoase. „Franța a tăiat arsenalul nuclear la sub 300 de focoase”, a declarat Emmanuel Macron cu ocazia unei alocuțiuni către ofițerii militari absolvenți ai Academiei din Paris.

„Europenii trebuie să conștientizeze că, în absența unui cadru legal, s-ar putea confrunta rapid cu o nouă cursă pentru arme convenționale, chiar și pentru arme nucleare”, a spus Macron într-un discurs în care a expus strategia franceză post-Brexit pentru arsenalul său nuclear.

El a adăugat că Franța și-a redus deja numărul de focoase, oferind țării „legitimitatea de a cere acțiuni concrete de la alte puteri nucleare spre o dezarmare globală care este credibilă și care poate fi verificată”.

Președintele francez a propus, de asemenea, un buget de aproximativ 37 de miliarde de euro pentru a moderniza capacitățile nucleare ale Franței, deoarece rămâne singurul stat cu arsenal nuclear din Uniunea Europeană în urma Brexit-ului.

Vezi și: US Navy a echipat în premieră un submarin cu rachetă nucleară de putere redusă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel