Franța a anunțat că a redus arsenalul nuclear la sub 300 de focoase

Eduard Pascu / 07 feb 2020 / 13:44
Preşedintele francez, Emmanuel Macron
Preşedintele francez, Emmanuel Macron

Președintele francez, Emmanuel Macron, a avertizat vineri că națiunile europene „nu pot rămâne spectatoare” în fața unei eventuale curse nucleare a armelor, cerându-le să accelereze o „agendă internațională de control al armelor”, transmite defence blog.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța a redus deja arsenalul atomic la sub 300 de focoase. „Franța a tăiat arsenalul nuclear la sub 300 de focoase”, a declarat Emmanuel Macron cu ocazia unei alocuțiuni către ofițerii militari absolvenți ai Academiei din Paris.

„Europenii trebuie să conștientizeze că, în absența unui cadru legal, s-ar putea confrunta rapid cu o nouă cursă pentru arme convenționale, chiar și pentru arme nucleare”, a spus Macron într-un discurs în care a expus strategia franceză post-Brexit pentru arsenalul său nuclear.

El a adăugat că Franța și-a redus deja numărul de focoase, oferind țării „legitimitatea de a cere acțiuni concrete de la alte puteri nucleare spre o dezarmare globală care este credibilă și care poate fi verificată”.

Președintele francez a propus, de asemenea, un buget de aproximativ 37 de miliarde de euro pentru a moderniza capacitățile nucleare ale Franței, deoarece rămâne singurul stat cu arsenal nuclear din Uniunea Europeană în urma Brexit-ului.

Vezi și: US Navy a echipat în premieră un submarin cu rachetă nucleară de putere redusă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy