Fostul secretar general al NATO Javier Solana, testat pozitiv cu COVID-19

Tudor Curtifan / 14 Martie 2020 / 18:40
Javier Solana, fost secretar general al NATO, în timpul unui discurs în 1999. Sursă foto: NATO
Javier Solana, fost secretar general al NATO, în timpul unui discurs în 1999. Sursă foto: NATO

Fost secretar general al NATO şi fost şef al diplomaţiei europene, Javier Solana, 77 de ani, a fost spitalizat miercuri la Madrid după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19, a confirmat vineri o sursă din anturajul său, relatează sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

''El a fost testat pozitiv, dar evoluţia sa este favorabilă'', a precizat sursa citată. ''Mă recuperez'', a scris Solana pe Twitter, în răspuns la un mesaj de la un utilizator care i-a dorit recuperare rapidă.

Potrivit ziarului conservator ABC, fostul ministru din guvernele socialiste spaniole ale lui Felipe Gonzalez, între 1982 şi 1995, a fost internat miercuri într-un spital din Madrid.

Între 1995 şi 1999, Solana a fost secretar general al NATO, apoi timp de 10 ani a deţinut funcţia de înalt reprezentant al UE pentru politica externă şi securitate comună.

Noul coronavirus s-a răspândit rapid săptămâna trecută în Spania, cauzând 136 de decese, ţara devenind a doua cea mai afectată din Europa, după Italia.

Madridul este cea mai afectată regiune, cu mai mult de jumătate din cazuri. Doi miniştri ai actualului guvern condus de Pedro Sanchez sunt infectaţi cu noul coronavirus precum şi liderul partidului de extremă dreaptă Vox, Santiago Abascal.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy