Fost ofițer Royal Navy, lider al unei grupări de traficanți de droguri din Spania

Eduard Pascu |
Data publicării:
Captura droguri Sursa foto: Captura video Guardia Civil/Twitter
Captura droguri Sursa foto: Captura video Guardia Civil/Twitter

Poliţia spaniolă a anunţat luni că a destructurat o reţea de traficanţi de haşiş în sudul Spaniei şi a arestat zece persoane, printre care şi presupusul lider, un britanic care a activat în Royal Navy, relatează AFP.

Suspecţii au fost arestaţi săptămâna trecută în provinciile Cadiz şi Malaga (Andaluzia), precum şi în enclava spaniolă Ceuta, pe coasta nordică a Marocului, potrivit comunicatului poliţiei, transmite Agerpres.

Presupusul lider al reţelei era un "traficant de droguri britanic cunoscut de multă vreme" şi "fost membru al Royal Navy", care dispunea de "importante cunoştinţe în domeniul nautic", ce l-au ajutat să transporte drogul pe cale maritimă, precizează textul.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, trăia "într-o luxoasă vilă din Cadiz" şi avea "legături cu organizaţiile criminale din diverse ţări europene precum Regatul Unit şi Ucraina", unde drogul părea să fie trimis.

El era proprietarul mai multor firme care vindeau şi cumpărau navele pe care le utiliza pentru a transporta drogul, dar şi al unor societăţi care îi foloseau la spălarea banilor din trafic, a explicat poliţia, relatează AFP.

Operaţiunea, desfăşurată în comun cu Agenţia naţională britanică de combatere a criminalităţii, a permis confiscarea a 1,6 tone de haşiş, a unui velier, a două iahturi, a unor arme şi a unor bani lichizi.

Spania este un punct de intrare foarte important pentru droguri în Europa, fie că este vorba despre cocaina care vine din America Latină sau de haşişul care provine din Maroc, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel