Fost comandant al batalionului Vostok recunoaște că separatiştii pro-ruşi ucideau civili în Donbas

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Alexander Khodakovsky, fost comandant al batalionului Vostok și fost ministru al securității așa-numitei Republici Populare Donețk (DPR), a descris modul în care separatiştii pro-rusi din DPR, susţinuţi de Rusia, au ucis civili, potrivit Ukraine Today.org.

Fostul comandant al batalionului Vostok a făcut dezvăluirile despre modul în care separatiştii pro-ruşi din DPR au ucis oameni nevinovaţi, într-un interviu cu jurnalistul şi bloggerul ucrainean Denis Kazansky.

Khodakovsky a descris în cadrul interviului cu Denis Kazansky o scenă în care separatiştii pro-ruşi au oprit o mașină cu trei civili la un punct de control din Donbas. Ulterior, au furat mașina și au împușcat oamenii, în cea mai apropiată pădure. O altă situaţie descrisă de fostul comandant al batalionului Vostok a fost când mai mulţi separatist au jefuit un bărbat și l-au împușcat în cabană să.

Alexander Khodakovsky, fost angajat al Serviciului de Securitate din Ucraina, încă din primele zile ale războiului hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei, a fost unul dintre liderii militanților pro-ruși din Donbas.

Khodakovsky a fondat batalionul Vostok și a devenit liderul acestuia. Ulterior a fost înlăturat din toate funcțiile oficiale din așa-numita Republica Populară Donețk. Khodakovsky încă susține ideea de alipire a Donbasului la Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel