Fost comandant al batalionului Vostok recunoaște că separatiştii pro-ruşi ucideau civili în Donbas

S.I. Catalin / 20 Martie 2020 / 10:48

Alexander Khodakovsky, fost comandant al batalionului Vostok și fost ministru al securității așa-numitei Republici Populare Donețk (DPR), a descris modul în care separatiştii pro-rusi din DPR, susţinuţi de Rusia, au ucis civili, potrivit Ukraine Today.org.

Fostul comandant al batalionului Vostok a făcut dezvăluirile despre modul în care separatiştii pro-ruşi din DPR au ucis oameni nevinovaţi, într-un interviu cu jurnalistul şi bloggerul ucrainean Denis Kazansky.

Khodakovsky a descris în cadrul interviului cu Denis Kazansky o scenă în care separatiştii pro-ruşi au oprit o mașină cu trei civili la un punct de control din Donbas. Ulterior, au furat mașina și au împușcat oamenii, în cea mai apropiată pădure. O altă situaţie descrisă de fostul comandant al batalionului Vostok a fost când mai mulţi separatist au jefuit un bărbat și l-au împușcat în cabană să.

Alexander Khodakovsky, fost angajat al Serviciului de Securitate din Ucraina, încă din primele zile ale războiului hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei, a fost unul dintre liderii militanților pro-ruși din Donbas.

Khodakovsky a fondat batalionul Vostok și a devenit liderul acestuia. Ulterior a fost înlăturat din toate funcțiile oficiale din așa-numita Republica Populară Donețk. Khodakovsky încă susține ideea de alipire a Donbasului la Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy