Forțele ucrainene pentru Operații Speciale au țintit și distrus un sistem rusesc de apărare antiaeriană BUK (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem rusesc de apărare antiaeriană BUK distrus de ucraineni. Martie 2024. Imagini din înregistrarea video realizată de o dronă a Forţelor pentru Operaţii Speciale.
Sistem rusesc de apărare antiaeriană BUK distrus de ucraineni. Martie 2024. Imagini din înregistrarea video realizată de o dronă a Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Forțele ucrainene pentru Operații Speciale (SOF) au ajutat la distrugerea sistemului rusesc de apărare aeriană BUK, desfăşurat în regiunea Zaporojie. Reprezentanții Forțelor pentru Operații Speciale au explicat că la operațiune au luat parte şi alţi militarii ucraineni din cadrul Regimentului 3 Separat cu Destinație Specială. În timpul operațiunilor de recunoaștere din sectorul Zaporojie, operatorii regimentului au descoperit sistemul rusesc de rachete antiaeriene BUK.

Ulterior, militarii au ajutat la stabilirea coordonatelor sistemului rusesc, ceea ce a ajutat la țintirea militarilor ruşi cu ajutorul sistemului de rachete M142 HIMARS.

"Ca urmare a loviturii, sistemul de apărare antiaeriană BUK a fost distrus", au precizat Forțele ucrainene pentru Operații Speciale (SOF)

Sistemele rusești de apărare aeriană au fost descoperite în apropierea satului ocupat Forois din regiunea Zaporojie.

Sistemul se afla pe teren în misiune de luptă, dar s-a dovedit a fi incapabil să detecteze și să doboare drona de recunoaștere ucraineană.

O rachetă GMLRS folosită de HIMARS s-a dovedit a fi suficientă pentru ca artileriștii ucraineni să distrugă sistemul de apărare aeriană BUK.

Neutralizarea sistemului de apărare aeriană BUK va permite operatorilor ucraineni de drone să efectueze recunoașteri mai sigure în acest perimetru. Aceste sisteme rusești sunt adesea lovite de diverse sisteme de rachete ucrainene.

Rușii încearcă să protejeze elemente ale sistemului de rachete antiaeriene de atacurile dronelor prin instalarea de ''grile antidronă'' pe unităţile de lansare a rachetelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel