Forţele ucrainene pentru operaţii speciale publică noi imagini din timpul operaţiunilor desfăşurate în Peninsula Crimeea (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni din cadrul unităţilor pentru operaţii speciale. Sursa Foto: facebook.com/GeneralStaff.ua
Militari ucraineni din cadrul unităţilor pentru operaţii speciale. Sursa Foto: facebook.com/GeneralStaff.ua

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina (GUR) a făcut publice imagini cu momentul în care mai multe unităţi de forţe pentru operaţii speciale, aflate în subordinea sa, se pregătesc şi desfășura operațiunii în Peninsulă Crimeea aflată sub ocupaţie rusă.

Ofițerii de informații ai GUR au prezentat imagini noi cu pregătirea și desfășurarea misiunilor de desant din octombrie pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, efectuat de luptătorii ai batalioanelor ''Stuhna'' și ''Bratstvo'' din cadrul unității speciale Timura a Serviciului de informații al apărării din Ucraina.

"Am debarcat pe teritoriul peninsulei Crimeea și am deschis focul asupra invadatorilor ruși", a raportat Serviciul ucraineana de Informații al Apărării (GUR).

Youtube video image

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina nu a dezvăluit locul exact al incidentului. Cu toate acestea, agenția a raportat ulterior că unitatea a pierdut un soldat ca prizonier de război. Ministerul rus al Apărării a declarat apoi că militarii ucraineni au efectuat desantul în apropiere de Capul Tarkhankut din Peninsula Crimeea.

 

Desfășurarea unei operațiuni speciale


Pentru a debarca pe coasta peninsulei ocupate, ofițerii de informații au folosit jet ski-uri Sea-doo GTX 300 și bărci cu motor Sea Force 1100 adaptate pentru operațiuni militare.

O altă înregistrare video demonstrează că una dintre ambarcațiuni era înarmată cu un lansator automat de grenade Mk.19 de 40 mm.

Este demn de remarcat faptul că jet ski-urile erau echipate cu canistre suplimentare de 20 de litri de combustibil. Acestea păreau să fie conectate direct la rezervorul de combustibil pentru a crește autonomia acestora.

Acest model de jet ski are un rezervor de combustibil de 70 de litri, care asigură o autonomie de până la 100-150 de kilometri, în funcție de modul utilizat. 

Potrivit imaginilor, forțele speciale erau bine echipate cu arme de calibru mic, inclusiv mitraliere PKM și MG5 și puști BREN 2.

În imagini au fost surprinse drone care au oferit sprijin și coordonare în timpul deplasării pe mare și al debarcării. În materialul video se poate observa utilizarea unei drone Mavic 3.

Batalionul Bratstvo care a participat la operațiune a fost implicat de mai multe ori în misiuni speciale de sabotaj pe teritoriul Federaţiei Ruse. 

Unitatea Stuhna a fost înființată în 2022 și este formată din voluntari. În luna septembrie a acestui an, luptătorii unității au participat la o operațiune pentru a readuce sub controlul Ucrainei așa-numitele "turnuri Boyko" din Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel