Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale au lovit un important sistem radar aflat pe teritoriul Federaţiei Ruse (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale au distrus un radar rusesc 48Ya6-К1 Podlet care era desfăşurat în regiunea Belgorod, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei Principală de Informaţii (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale din cadrul GUR au efectuat o misiune de localizarea a radarului rusesc de supraveghere 48Ya6-К1 Podlet.

Sistemul radar fost descoperit în zona de frontieră, în apropiere de satul Krasnaia Poliana, districtul Shebekino, regiunea Belgorod din Federația Rusă.

Armata ucraineană a folosit o dronă de atac pentru a lovi radarul rusesc. Militarii din cadrul forţelor pentru operaţii speciale au raportat că instalația radar a fost serios avariată și că rușii au suferit pierderi.

Youtube video image

Armata rusă utilizează radarul Podlet pentru a monitoriza spațiul aerian și a localiza ținte la altitudini joase și extrem de joase. Acesta funcționează și ca parte a sistemelor ruseşti de rachete antiaeriene S-300 și S-400.

Probabil că radarul rusesc Podlet era utilizat de ruşi pentru a împiedica aviația ucraineană și dronele de atac cu rază lungă de acțiune să survoleze zona.

Acesta a fost descoperit în apropiere de localitatea Krasnaia Poliana, la aproximativ 20 de kilometri de granița ruso-ucraineană.

La 1 aprilie 2022, în această zonă, două elicoptere ucrainene Mi-24 au trecut frontiera la o altitudine foarte joasă, ocolind sistemul de apărare aeriană rusesc, și au lansat un atac cu rachete asupra depozitului de petrol din Belgorod. După aceea, ambele elicoptere s-au întors cu succes la bază.

În general, de la începutul invaziei rusești, forțele  ucrainene au distrus, inclusiv astăzi, trei radare Podlet 48Ya6-К1, precum și un generator mobil de energie și un post de comandă.

 

Cât de important este acest sistem radar pentru armata rusă?

 

Testele radarului rusesc 48Ya6-K1 Podlet au început în 2010. Acesta este conceput pentru a furniza informații pentru sistemele de apărare aeriană S-300, S-400 și alte sisteme de rachete sol-aer similare. Primele livrări ale sistemului către forțele aeriene ruse au început în 2015.

Radarul mobil multifuncțional Podlet K1 a fost creat pentru a detecta ținte aeriene de dimensiuni mici, care zboară cu viteză mică și la altitudini mici și extrem de mici. Acesta este utilizat în principal pentru a detecta rachete de croazieră, vehicule aeriene fără pilot și alte sisteme aeriene.

Sistemul include un cap radar și un post de comandă mobil, precum și un generator de energie mobil. Potrivit dezvoltatorilor, Podlet K1 ar fi capabil să detecteze ținte aeriene la o distanță maximă de până la 300 de kilometri, la altitudini de până la 10 kilometri. În același timp, numărul de ținte urmărite de radar este de cel puțin 200.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel