Misiune îndrăzneață (Video): Comandouri ale forțelor speciale ucrainene au debarcat în Crimeea și s-au angajat în lupte cu ocupanții ruși

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele speciale ucrainene, misiune în Crimeea ocupată ilegal de ruși
Forțele speciale ucrainene, misiune în Crimeea ocupată ilegal de ruși

Forțele speciale ucrainene din cadrul Direcției Principale de Informații (GUR) au efectuat o operațiune îndrăzneață în Peninsula Crimeea, care se află în prezent sub controlul Rusiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al serviciului ucrainean de informații militare, Andri Iusov, pierderile inregistrate de militarii ucraineni sunt semnificativ mai mici decât cele ale ruşilor.

Forțele pentru operaţii speciale ale batalioanelor ''Stugna'' și ''Bratstvo'', ca parte a unității speciale ''Timur'' din cadrul Direcției Principale de informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, au debarcat pe teritoriul Crimeei ocupate și s-au angajat în luptă cu ocupanții ruşi.

Acest lucru a fost raportat miercuri, 4 octombrie, de către biroul de presă al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina.

Youtube video image

 

Care este versiunea ruşilor?

 

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 04.10.2023, că, în partea de nord-vest a Mării Negre, avioane de luptă aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au împiedicat pătrunderea unor grupe de desant din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Peninsulei Crimeea.

,,În partea de nord-vest a Mării Negre, avioanele de luptă ale Forțelor Aerocosmice au împiedicat o încercare de pătrundere a unor grupe de desant aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Peninsulei Crimeea. Acestea se deplasau în direcția Cap Tarhankut, la bordul unei vedete rapide și a trei ski jeturi”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

 

Ce spune partea ucraineană?

 

În timpul ultimei misiuni speciale de desant a forțelor pentru operaţii speciale ale GUR în Crimeea, ocupanții ruși au suferit pierderi grele, a precizat reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Andri Iusov, într-o declaraţie pentru agenția RBC-Ucraina.

Iusov a subliniat că militarii ucraineni au finalizat cu succes operațiunea și s-au întors înapoi. Operațiunea a avut un caracter de ''sabotaj și recunoaștere'' în teren.

După debarcarea forțelor speciale GUR, a urmat o bătălie grea, în timpul căreia rușii au suferit pierderi.

"A avut loc o luptă cu ocupanții ruși, există mulți morți și răniți în rândul ruşilor. Din păcate, există pierderi şi în rândul militarilor ucraineni, care nu sunt pe măsura celor rusești", a precizat Iusov.

Forțele speciale ucrainene au efectuat cu succes un desant pe teritoriul ocupat al Peninsulei Crimeea și au arborat acolo steagul ucrainean. Obiectivele exacte ale misiunii și rezultatele dincolo de această acțiune nu au fost furnizate.

Operațiunea a fost descrisă ca un angajament semnificativ și intens, indicând un efort hotărât al forțelor speciale ucrainene de a contesta ocuparea Crimeei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel