Forţele speciale ucrainene au bifat o nouă reuşită pe front: Un alt ''Terminator'' a fost distrus cu ajutorul dronelor FPV (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a postat pe rețelele de socializare un material video cu momentul în care forțele speciale ale Centrului de Operații Speciale "A" folosesc drone de tip FPV pentru a distruge un vehicul de luptă rusesc ''
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a postat pe rețelele de socializare un material video cu momentul în care forțele speciale ale Centrului de Operații Speciale "A" folosesc drone de tip FPV pentru a distruge un vehicul de luptă rusesc ''Terminator''. Sursa foto: SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat un material video cu momentul în care o unitate a forţelor pentru operaţii speciale din subordinea sa distruge un vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”. Militarii ucrainenii din cadrul Centrului pentru Operațiui Speciale "A" al SBU continuă să distrugă pe front unele dintre cele mai importante echipamente militare ale forţelor ruse de ocupaţie. Mașina de luptă ''Terminator'' este un vehicul extrem valoros pentru forţele armate ruse. Astfel, după cum se poate observa, ''Terminatorul'' se numără printre blindatele pe care militarii ucraineni le-au distrus recent cu ajutorul unor drone de tip FPV.

Forțele speciale ucrainene au distrus peste 130 echipamente militare ale forţelor ruse de ocupaţie numai în cursul acestei săptămâni, a raportat de serviciul de presă al SBU.

Printre pierderile suferite de ruși se numără un sistem aruncător de flăcări Soncepek șiun vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”.  Toate aceste echipamente militare au fost distruse cu ajutorul dronelor FPV.

Utilizarea intensă a dronelor FPV în luptele dintre forțele ucrainene și cele rusești a schimbat dramatic imaginea războiului modern. Folosirea în luptă cu succes a uneia sau mai multor drone ieftine, de tip FPV, poate distruge echipamente în valoare de milioane de dolari. Acest lucru este evidențiat deja în numeroase materiale video care prezintă utilizarea în luptă a unor astfel de drone pe linia frontului din Ucraina.

Dronele FPV sunt un tip de dronă care este controlată cu ajutorul funcției "first-person view" - presupune transmiterea de imagini video în timp real de la o cameră instalată în partea din față a dronei.

În același timp, este interesant și faptul că„Terminatorul” a fost serios avariat - judecând după imagini - iar aici trebuie menționat că acest vehicul de luptă blindat, deja destul de cunoscut în urma laudelor aduse de ruşi, era echipată cu celebrul „grătar”de protecţie anti-dronă.

În plus, forţele ruse de ocupaţie au pierdut 19 tancuri, 12 vehicule blindate de luptă, nouă sisteme de artilerie și un lansator de rachete multiple în timpul săptămânii, în urma confruntărilor cu forțele ucrainene pentru operaţii speciale.

De asemenea, militarii ucrainenii din cadrul Centrului pentru Operațiui Speciale "A" al SBU a efectuat misiuni în urma cărora a rezultat distrugerea a trei sisteme de apărare aeriană, a două sisteme de război electronic și de recunoaștere, precum și a 29 de drone inamice. În plus, au fost distruse 60 de vehicule, 29 de fortificații inamice și două depozite de muniții.

Trebuie precizat faptul că nu este prima dată când un ''Terminator'' a fost distrus pe frontul din Ucraina. De fapt, prima utilizare a vehiculelor de luptă BMPT „Terminator” pe câmpul de luptă a fost înregistrată în mai 2022, când unități ruse ale Diviziei 90 de Tancuri au încercat să avanseze spre Bakhmut-Lisichansk.

În acel moment, artileria ucraineană a tras efectiv asupra mai multor vehicule de tip ''Terminator'', dar nu a fost consemnată o distrugere a acestora. Prima distrugere verificată a avut loc abia în februarie 2023, în zona Kreminna, regiunea Luhansk, iar cea mai recentă în luna august.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel