Forțele Navale Române au preluat în premieră conducerea grupării navale din cadrul operațiunii NATO Sea Guardian

DefenseRomania Team / 06 sep 2021 / 10:23
Fregata Regina Maria, sursă foto: Forțele Navale Române
Fregata Regina Maria, sursă foto: Forțele Navale Române

Forțele Navale Române au preluat comanda NATO a Operației Sea Guardian.

Potrivit unui anunț al Forțelor Navale Române, preluarea comenzii a avut loc în cadrul unei ceremon desfășurată la bordul fregatei „Regina Maria”, aflată în baza militară din Augusta (Italia), sub comanda Comandamentului Forțelor Întrunite și a Comandamentului Maritim Aliat (MARCOM).

„Comanda Operației Sea Guardian, asigurată de comandorul Bogdan Vochițu, se va exercita, de la bordul navei-comandant, fregata „Regina Maria” (F 222), din dotarea Forțelor Navale Române.

Din statul major al grupării face parte și un ofițer din forțele navale croate, conform politicii NATO de organizare a grupărilor.Misiunile în perioada activării (OSG FOCOPS 21-5), care se vor desfășura în Marea Mediterană, vor fi executate de către platforme navale din Croația, Germania și Spania, conform angajamentelor naționale ale statelor membre NATO.

Operația Sea Guardian este o operație permanentă de securitate maritimă care are ca scop combaterea terorismului și diminuarea riscului altor amenințări la adresa securității maritime în Marea Mediterană”, anunță Forțele Navale Române.

Amintim că în seara zilei de 30.08.2021, fregata Regina Maria aparținând Forțelor Navale Române a traversat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Pe parcursul lunii septembrie, Regina Maria va îndeplini misiuni de consolidare a securității maritime a flancului sudic al NATO, prin supravegherea traficului naval și descurajarea unor posibile amenințări în zona de responsabilitate.

Forțele Navale Române vor asigura, pentru prima dată, conducerea grupării navale care participă la operația NATO Sea Guardian. Astfel, la bordul navei va fi ambarcat statul major al operației, care va coordona misiunile de patrulare din Marea Mediterană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy