Forțele Navale germane au recepționat a treia fregată din clasa F125

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fregata Sachsen-Anhalt  Sursa foto: Bundeswehr
Fregata Sachsen-Anhalt Sursa foto: Bundeswehr

Azi, Forțele Navale Germane au primit a treia fregată din clasa F125 din cele patru comandate șantierului naval TKMS.

Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) a predat azi fregata ”Sachsen-Anhalt” Biroului Federal pentru Echipamente al Bundeswehr din Wilhelmshaven, transmite Naval News.

Aceasta este cea de a treia fregată dintr-un total de patru nave din clasa F125 pe care TKMS le construiește în cooperare cu șantierul naval Lurssen.

Navele din clasa F125 au sisteme extrem de complexe și aproximativ 28.000 de senzori care permit un grad foarte înalt de automatizare, făcând posibilă reducerea numărului necesar de membri ai echipajului la aproximativ jumătate în comparație cu clasele de fregate anterioare.

Fregatele pot rămâne în zona operațională timp de până la doi ani. Pe lângă sarcinile convenționale, acestea sunt concepute și pentru prevenirea conflictelor și gestionarea crizelor, precum și pentru operațiuni de intervenție și stabilizare în funcție de contextul internațional. În plus, față de capacitatea de a angaja ținte atât pe uscat, cât și pe apă, fregatele din clasa F125 sunt echipate cu sisteme de apărare aeriană și pot transporta și elicoptere.

Contractul pentru construcția celor patru fregate a fost semnat în iunie 2007. Aproximativ 90% din sistemele de la bordul fregatelor din clasa F125 au fost dezvoltate special pentru acest nou tip de navă.

Date principale ale fregatei din clasa F125:

Lungime: 149 m

Grindă: 18 m

Viteza maximă:> 26 kn

Deplasare: aprox. 7.200 t

Poate transporta maximum 190 de persoane dintre care 126 echipaj. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel