Forțele militare din Transnistria fac recrutări din rândul civililor

Darius Muresan |
Data publicării:
transnistria
transnistria

Pretinsele forțe de menținere a păcii din Transnistria invită la antrenamente persoane din rândul civililor.

Antrenamentele vor dura 90 de zile și vor începe la 1 martie. Pe toată perioada de antrenamente persoanele vor primi câte 2.500 de ruble transnistrene și vor fi asigurate cu hrană, îmbrăcăminte și adăpost.

„Sunt invitați bărbați cu vârsta sub 50 de ani, apți pentru serviciul militar și cu studii medii. Cei care doresc să participe la cantonament trebuie să depună o cerere adresată comisarului militar la locul de reședință până la 26 februarie și să fie supusă unui examen medical”, se arată într-un anunț plasat în presa din stânga Nistrului, potrivit celor de la Deschide.md.

Amintim că în cursul acestui an și Grupul Operațional al Forțelor Ruse din Regiunea Transnistreană a Moldovei (OGRV)  intenționează să-și suplinească rândurile cu 70 de soldați.

În acest sens, președintele Maia Sandu a subliniat că Rusia trebuie să retragă GOTR-ul din R. Moldova, dar și munițiile de la Cobasna, fapt ce a iritat Moscova.

„Atunci când vorbim de prezența militară rusă pe teritoriul R. Moldova, trebuie să spunem că există două părți. Prima este Grupul Operativ al forțelor armate (GOTR) și în privința acestor trupe nu există și nu a existat acordul părții R. Moldova în raport cu prezența acestui Grup Operativ și poziția statului moldovenesc este că aceste trupe trebuie să se retragă și că munițiile pe care partea rusă spune că aceste trupe le păzesc trebuie retrase de pe teritoriul R. Moldova. Aceasta este poziția statului R. Moldova”, menționa Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI: Propaganda rusă o acuză pe Maia Sandu că cere retragerea pacificatorilor ruși, deși ea a cerut plecarea GOTR

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel