Forţele kurde, pregătiri pentru o ofensivă contra jihadiştilor

Sebastian Florea / 30 oct 2018 / 11:38

În Siria, forţele kurde susţinute de SUA s-au concentrat în estul ţării pentru o ofensivă contra jihadiştilor.

Forţele kurzilor sirieni susţinute de SUA s-au comasat în estul Siriei pentru a pregăti o amplă ofensivă pentru recucerirea teritoriului pierdut în luptele cu militanţii grupării Stat Islamic, a anunţat marţi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), transmite dpa.

Aproximativ 300 de membri ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) au ajuns în zonele de pe malul estic al fluviului Eufrat pentru a participa la acest atac. ''SDF îşi concentrează membrii săi bine pregătiţi pentru a lupta contra Statului Islamic în ultimele sale poziţii din estul Siriei'', a afirmat şeful OSDO, Rami Abdel Rahmane. În urmă cu două zile, forţele jihadiste au avansat recent în estul Siriei, în zona frontierei cu Irakul.

Într-o ofensivă lansată luna trecută, gruparea Stat Islamic a forţat SDF să se retragă din toate zonele cucerite pe malul estic al Eufratului, a precizat Rahmane. SDF au anunţat lansarea ultimei faze a campaniei contra extremiştilor din gruparea Stat Islamic în provincia Deir Ezzor, din estul Siriei. Kurzii sirieni au avut un rol major în combaterea jihadiştilor în Siria, dar Stat Islamic încă deţine câteva poziţii în estul şi sudul acestei ţări. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy