Forţele israeliene au bombardat noaptea trecută un post militar al mişcării Hamas

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militanți ai grupului terorist Hamas, aliat al Iranului
Militanți ai grupului terorist Hamas, aliat al Iranului

Forţele israeliene au bombardat duminică noaptea un post militar al mişcării Hamas din nordul Fâşiei Gaza, ca răspuns la lansarea mai multor dispozitive explozive în cursul aceleaşi zile pe teritoriul său, informează EFE şi dpa.

"Forţele au atacat un post militar al Hamas din nordul Fâşiei Gaza, deoarece acesta a lansat multe dispozitive explozive astăzi", a declarat pentru EFE un purtător de cuvânt militar israelian.

Surse medicale din Gaza au confirmat că a fost vorba de un atac aerian împotriva unei instalaţii a Brigăzilor Ezedin Al Qassam, aripa armată a Hamas, instalaţie distrusă în totalitate de o rachetă, precum şi faptul că atacul nu s-a soldat cu răniţi.

Israelul a bombardat în ajun puncte militare din Fâşia Gaza, ca răspuns la lansarea din Fâşie a unor baloane încărcate cu explozivi şi materiale incendiare pe teritoriul său.

De asemenea, patru palestinieni au fost răniţi duminică, după ce au demonstrat şi au aruncat anvelope arse şi grenade fumigene în direcţia soldaţilor israelieni staţionaţi la bariera frontalieră.

În fiecare noapte, activiştii palestinieni din Gaza, membri ai aşa-numitelor "unităţi de tulburări nocturne" protestează în zona frontierei, atacând soldaţii israelieni, care trag asupra lor pentru a-i împrăştia. Această unitate face parte din aşa-numitul "Mare Marş al Întoarcerii", mobilizare care cere încheierea blocadei asupra Fâşiei Gaza şi dreptul refugiaţilor de a se întoarce, iniţiată în urmă cu aproape un an prin marşuri de amploare în fiecare vineri, şi pe mare în fiecare luni, precum şi alte activităţi desfăşurate în zona frontalieră, în care au murit peste 260 de palestinieni şi au fost răniţi mai mult de 26.000.

La începutul săptămânii trecute, anchetatorii ONU au declarat că există dovezi care indică comiterea de crime împotriva umanităţii de către forţele israeliene de securitate care au împuşcat, rănit şi ucis palestinieni în timpul protestelor masive de anul trecut. Comisia a recunoscut că unii demonstranţi erau membri ai unor grupări armate şi că organizatorii protestului, printre care s-au aflat militanţi ai mişcării Hamas, au încurajat utilizarea de zmee şi baloane incendiare, provocând pagube extinse şi frică în sudul Israelului, menţionează dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel