Forțele Armate Ucrainene publică primele imagini cu utilizarea în luptă a sistemelor HIMARS (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au publicat primul material video care prezintă utilizarea în luptă a sistemelor de rachete M142 HIMARS, a căror livrare a fost anunțat oficial abia ieri, 23 iunie.

După cum se poate observa în materialul video, militarii ucraineni au înregistrat momentul în care două sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) HIMARS trag fiecare o salva completă de câte șase rachete fiecare.

Sistemul american de rachete HIMARS este mult mai precis decât sistemele sovietice de rachete cu lansare multiplă Grad și Uragan. Acest lucru se precizează în descrierea unui al material video publicat de Forțele Terestre Ucrainene.

Ieri, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a confirmat că lansatoarele multiple de rachete HIMARS oferite de Statele Unite armatei ucrainene au sosit în Ucraina.

,,Îi mulţumesc colegului meu american şi prieten, secretarul apărării Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice! Vara va fi fierbinte pentru ocupanţii ruşi. Şi ultima pentru unii dintre ei'', a scris pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării.

La 1 iunie, Statele Unite au aprobat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, care includea sisteme de artilerie HIMARS și muniție pentru acestea. Ucraina va primi aceste arme ca parte a unui pachet de ajutor militar în valoare de 700 de milioane de dolari.

Tot în cursul zilei de ieri, Statele Unite au confirmat oficial furnizarea către Ucraina a altor patru sisteme HIMARS, ca parte a unui ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari.

 

Ucraina a primit sisteme HIMARS, dar nu versiunea cu rază lungă de acţiune

 

Momentan, Statele Unite nu vor trimite Ucrainei sisteme de rachete cu raza lungă de acţiune, deoarece nu vrea ca armata ucraineană să poată trage asupra unor ținte de pe teritoriul Rusiei.

Un sistem HIMARS poate fi echipat cu două tipuri de stații de lansare a rachetelor: una capabilă să lanseze șase rachete ghidate de 227 mm în același timp, iar cealaltă o singură rachetă tactică ATACMS cu rază de acțiune de 300 km.

O unitate de lansare MLRS cuprinde un lansator M142 HIMARS șase rachete MGM-140 ATACMS. Astfel, sistemele trimise armatei ucrainene ar avea o rază de acţiune de aproximativ 80 de kilometri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel