Forţele Armate Ucrainene au prezentat oficial drona maritima MAGURA V5 (Foto/Video): Are o rază de acțiune de aproximativ 800 km

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Prezentarea dronei maritime ucrainene MAGURA V5. Iulie 2023.  Imagini dintr-o înregistrare video a CNN.
Prezentarea dronei maritime ucrainene MAGURA V5. Iulie 2023. Imagini dintr-o înregistrare video a CNN.

Forţele Armate Ucrainene au prezentat oficial capacitățile vehiculului de suprafață fără pilot (USV) MAGURA V5. De asemenea, au fost oferite detalii despre cum se operează și cum se manevrează această dronă maritimă, un produs 100% al industriei ucrainene de apărare. USV-ul ucrainean a fost prezentat în cadrul unui reportaj realizat de CNN.

Drona maritima MAGURA V5 poate efectua misiuni de recunoaștere, supraveghere și căutare și salvare pe mare, precum și să execute misiuni de atac, devenind o dronă maritima kamikaze.

Drona este concepută pentru a fi utilizată în largul mării. Este dezvoltată și fabricată în întregime de industria ucraineană de apărare.

Forma pe care o are MAGURA V5 indică faptul că aceasta este proiectată să se deplaseze cu viteză mare. Drona are o mică suprastructură în partea din mijloc, în fața căreia se află instalat un sistem de camere 360. 

În reportajul realizat de CNN se precizează că aceste drone maritime kamikaze sunt folosite de ucraineni pentru a lovi nave rusești.

Utilizarea lor a restricționat deja în mod semnificativ deplasarea navelor Flotei ruse din Marea Neagră. Raza de acțiune a unei astfel de drone este de aproximativ 800 km și poate transporta până la 300 kg de explozibil.

Drona este operata cu ajutorul unui panou de comandă portabil care dispune de ecrane și un set de taste și comutatoare. Operatorul observă situația din jurul dronei cu ajutorul camerelor de luat vederi și o poate controla până în momentul în care lovește o anumită țintă.

Întreprinderea de stat ucraineană "SpecialTechnoExport" a dezvoltat drona maritima MAGURA V5. Detalii despre această nouă dronă au fost prezentate la expoziția internațională de apărare Internaţional Defense Industry Fair (IDEF 2023).

Numele dronei este un acronim englezesc pentru Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus.

Drona maritima MAGURA V5 este o navă de suprafață multifuncțională fără echipaj uman, de nouă generație, dezvoltată în Ucraina.

Aceasta poate efectua o varietate de operațiuni, cum ar fi supraveghere, recunoaștere, patrulare, căutare și salvare, minare, protecție marină și misiuni de luptă. Drona maritima MAGURA V5 are un design ce îi permit să aibă o manevrabilitate excelentă.

,,Aceasta este o soluție accesibilă care poate fi lansată cu ușurință din orice locație îndepărtată. Controlul fără pilot minimizează nevoia de resurse umane pentru îndeplinirea misiunilor, reducând potențialele pierderi de vieți omenești în timp ce operează în medii dificile", spun dezvoltatorii.

Caracteristicile cunoscute ale dronei MAGURA V5 sunt:

Lungime: 5500 mm sau 5,5 m;
Lățime: 1500 mm sau 1,5 m;
Înălțime deasupra liniei de plutire: 500 mm;
Viteza de croazieră: 22 de noduri;
Viteza maximă: 42 de noduri;
Raza de acțiune: 450 mile marine (aproximativ 833 km);
Sarcină utilă: 320 kg;
Comunicații: radio sau comunicații prin satelit.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel