Forțele Armate Ucrainene au instalat deja cel de-al patrulea sistem IRIS-T SLM și așteaptă un nou Patriot din Germania

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sistemul IRIS-T din Ucraina, fotografie realizată de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Sistemul IRIS-T din Ucraina, fotografie realizată de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ambasadorul Germaniei în Ucraina, Martin Jaeger, a subliniat progresele recent înregistrate în ceea ce privește livrarea de sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T către Forțele Armate Ucrainene. Aceste sisteme sunt fabricate pentru Ucraina de la zero, astfel încât creșterea numărului lor indică în mod direct creșterea extrem de importantă a ritmului de producție a acestora în Germania.

,,În prezent, 4 sisteme IRIS-T livrate din Germania sunt deja în funcțiune. În timpul vizitei sale, ministrul a anunțat că vor fi furnizate sisteme suplimentare în următori anii ", a declarat Martin Jaeger pentru Ukrinform.

În același timp, la 11 noiembrie, acesta a declarat că Forțele Armate Ucrainene aveau trei sisteme IRIS-T la acel moment, ceea ce înseamnă că se referea la sistemul de apărare aeriană cu rază medie de acțiune IRIS-T SLM.

În general, până la sfârșitul anului, a spus el, Ucraina ar trebui să aibă cinci astfel de sisteme în dotare, ceea ce se corelează cu numărul anunțat oficial de pe site-ul guvernului german.

Cu alte cuvinte, transferul acestor complexe din Germania are loc "pe roți", iar Berlinul nu intenționează să încetinească ritmul. 

În septembrie, Diehl Defence, compania germană care produce IRIS-T, a anunțat că intenționează să înceapă să producă opt sisteme de acest tip pe an, începând cu 2025, și să mărească producția de rachete la 400-500 de unităţi începând cu 2024.

De asemenea, trebuie adăugat că, pe lângă sistemele IRIS-T, care pot distruge ținte aflate pe o rază de până la 40 km, guvernul german a mai enumerat 22 de sisteme IRIS-T în configuraţia SLS - sisteme cu rază scurtă de acțiune de până la 12 km, ca parte a listei de arme transferate și contractate pentru Ucraina.

Martin Jaeger a confirmat, de asemenea, că transferul întregului sistem Patriot către Ucraina, care a fost anunțat la 10 octombrie de către Ministerul german al Apărării, va avea loc în viitorul apropiat.

"În plus față de sistemele IRIS-T menționate mai sus, un alt sistem Patriot din Germania va fi desfășurat aici [în Ucraina] în această iarnă", a adăugat ambasadorul german în Ucraina.

 

De ce este important ca Ucraina să aibă cât mai repede o bună apărare aeriană?

 

Având în vedere că Forțele Aeriene Ucrainene dispun oficial de doar două sisteme Patriot, desfășurarea unui alt sistem va fi de mare importanță, având în vedere capacitatea sistemului de a intercepta rachete balistice și de a doborî ținte aeriene la o distanță de până la 160 km.

Apărarea aeriană a Ucrainei este vitală pentru protejarea spațiului său aerian, protejarea civililor și prevenirea potențialelor amenințări aeriene cum ar fi atacurile cu rachete şi drone ruseşti. Apărarea aeriană joacă un rol esențial în apărarea orașelor ucrainene de amenințările aeriene, asigurând siguranța zonelor urbane și a populației.

Apărarea aeriană este esențială pentru protejarea infrastructurii importante, inclusiv a rețelelor electrice, împotriva unor potențiale atacuri.

Un sistem robust de apărare aeriană servește drept factor de descurajare, descurajând potențialii agresori să lanseze atacuri aeriene asupra Ucrainei. Sprijnul și colaborarea cu statele occidentale au dus la o îmbunătățire semnificativă a capacităților de apărare aeriană ale Ucrainei, demonstrând importanța asistenței internaționale în consolidarea apărării naționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel