Forțele Armate Ucrainene au distrus un post de comandă al unui sistem rusesc de rachete sol-aer S-400 (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Unitatea de comandă şi control 55K6E, parte a sistemului rusesc de apărare aeriană S-400, distrus de Forţele Armate Ucrainene la 23 mai 2023. Surse Foto: Spy Dossier.
Unitatea de comandă şi control 55K6E, parte a sistemului rusesc de apărare aeriană S-400, distrus de Forţele Armate Ucrainene la 23 mai 2023. Surse Foto: Spy Dossier.

La 30 mai, au fost publicate pe reţele de socializare mai multe imagini şi informaţii despre un atac reuşit al artileriei ucrainene în regiunea Herson. Astfel, se pare că armata rusă a pierdut o componentă importantă a sistemului de apărare aeriană S-400. 

 

Informația a fost publicată de canalul Telegram "Forțele armate ale Ucrainei. Război împotriva ocupanților". Postarea include două fotografii care arată rămășițele a ceea ce se presupune a fi PBU 55K6E, un centru de comandă şi control pentru sistemul S-400 al armatei ruse.

Potrivit sursei, sistemul antiaerian S-400 a fost lovit la jumătatea lunii mai în timpul unui atac efectuat de către forţele armate ucrainene asupra unui depozit rusesc de arme, aflat în partea ocupată a regiunii Herson.

Mai multe surse mass-media ucrainene susţin că sistemul antiaerian S-400 ar fi fost lovit cu o rachetă lansată de un sistem HIMARS. Dacă informaţi se confirmă, atunci acesta este primul caz cunoscut când un centru de comandă şi control 55K6E pentru sistemul S-400 a fost lovit cu o rachetă lansată de un sistem HIMARS.

Distrugerea unui sistem S-400 este un eveniment destul de ciudat. La urma urmei, S-400 este considerat un echivalent al sistemului american Patriot. Astfel, ţinând cont de caracteristicile sale, acesta este capabil să intercepteze ținte balistice, cum ar fi rachetele GMLRS.

Din câte se pare, postul de comandă 55K6E nu a fost protejat de sistemele de apărare aeriană cu rază mai scurtă de acțiune care ar fi trebuit să completeze S-400 ca parte a apărării aeriene multistrat. Printre acestea se numără și sistemul Pantsir-S1, care este folosit de Forțele Aerospațiale Ruse tocmai pentru astfel de sarcini.

55K6E este un centru de comandă şi control 55K6E pentru sistemul S-400, dezvoltat de către compania rusă Almaz-Antey. Centru de comandă este folosit în principal pentru apărarea aeriană și protecția împotriva amenințărilor balistice și aeriene.

55K6E este dotat cu un radar avansat de urmărire și detectare a țintelor, capabil să identifice și să urmărească simultan mai multe ținte în spațiul aerian. Acest radar oferă informații precise despre țintele aeriene, inclusiv coordonatele lor, viteza și altitudinea.

55K6E beneficiază, de asemenea, de sisteme de comunicare avansate, care permit integrarea și cooperarea cu alte sisteme de apărare aeriană și comandă centrală, permițând coordonarea operațională și schimbul de informații în timp real.

Sistemul 55K6E este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană din lume și este utilizat de către forțele armate ruse pentru a proteja obiective strategice, precum baze militare, orașe și infrastructură critică. Capacitatea sa de a detecta, urmări și intercepta ținte aeriene avansate îl face un instrument puternic pentru asigurarea securității spaţiului aerian în zonele în care este desfăşurat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel