Forţele Armate Ucrainene au distrus un alt T-90M Proryv (Video) - cel mai scump tanc al armatei ruse a fost transformat în fumigenă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un tanc rusesc T-90M a fost distrus în apropiere de satul Novoselivske, regiunea Luhansk, 15 ianuarie 2023. Sursa foto: YouTube
Un tanc rusesc T-90M a fost distrus în apropiere de satul Novoselivske, regiunea Luhansk, 15 ianuarie 2023. Sursa foto: YouTube

Cel mai modern tanc rusesc Т-90М "Proryv-3" a fost distrus de soldații ucraineni ai Brigăzii 92 Mecanizate în zona satului Novoselivske, regiunea Luhansk. Se știe că pe 15 ianuarie, în timpul unui atac al trupelor rusești, forțele armate ucrainene au reușit să lovească unul dintre tancurile rusești cu ajutorul unui lansator de grenade АТ-4. 

 

Pe frontul din Ucraina, cel mai bun tanc rusesc produs în serie, care participă la ostilități, este T-90M Proryv. Presa ucraineană relatează că unități ale forțelor armate ucrainene au distrus un alt tanc T-90M Proryv/Breakthrough.

Ulterior, a fost determinată cu exactitate şi locația unde forțelor armate ucrainene au reuşit să distrugă un alt tanc T-90M. Aceasta se află între satele Novoselivske și Kuzemivka din regiunea Luhansk.

Întreaga bătălie a fost înregistrată cu ajutorul unui UAV operat de armata ucraineană, care a sprijinit forțele terestre ucrainene în timpul ostilităților prin furnizarea de informaţii - zona de acţiune a trupelor ruse pe front. Bloggerul ucraina ''Shawshank Redemption'' este cel care a postat materialul video din timpul bătăliei pe rețelele de socializare.

Surse mass-media ucrainene raportează că Rusia a pierdut al zecelea tanc T-90M Proryv de la trimiterea acestei generaţii de tancuri pe frontul din Ucraina. Primul tanc  T-90M "Proryv" a fost distrus pe 4 mai 2022 într-un sat din regiunea Harkov.

O înregistrare video, publicată pe reţele de socializare, a surprins momentul de după ce racheta a lovit tancul. După cum se poate observa, turela tancului T-90M fumegă puternic, iar tancul nu mai poate înainta pe câmpul de luptă.

Primele livrări ale tancurilor T-90M „Proryv" către Forţele Armate Ruse au început în luna aprilie 2020. Testele finale ale tancului principal de luptă T-90M Proryv-3 au fost efectuate cu succes în februarie 2020. 

 

Cât de important este tancul T-90M pentru Forţele Armate Ruse ?

 

Conform informaţiilor disponibile în presa rusă, T-90M a primit o turelă nouă, care diferă de cea a modelului produs în serie. Un alt avantaj al ultimei variante de tanc T-90M este faptul că acesta poate face schimb de informaţii, în timp real, cu alte blindate sau vehicule militare, aflate pe câmpul de luptă.

Alte caracteristici: T-90M Proryv dispune de un tun de tip 2A46M-4 de 125 mm şi un încărcător automat; un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe orice timp, ziua sau noaptea; are un blindaj compozit reactiv superior, similar cu cel al tancului rusesc T-14 Armata; designul modelului T-90M Proryv-3 2017 este similar cu toată familia T-90 MBT; un motor mai puternic, de 1.500 cai putere; poate atinge 60 km / h cu o autonomie maximă de croazieră de 550 km.

T-90M Proryv este cel mai noi, dar şi cel mai scump tanc pe care Forțele Armate Ruse îl au în dotare. Unicitatea să constă în camuflaj, care, în ciuda calității slabe a videoclipului, este clar vizibil pe T-90M Proryv. Camuflajul de tip Nakidka - această componentă militară destinată vehiculelor de luptă și de recunoaștere este produsă de ''Institutul de Cercetare a Oțelului din Moscova''.

Camuflajul este o combinație de material sintetic termoizolant și radio-absorbant. Această configurație de camuflaj se caracterizează prin proprietatea de a asigura vehiculului militar, pe care este instalat, aceeași temperatură pe care o are și mediul înconjurător. Cu alte cuvinte, camuflajul de tip Nakidka ar trebui să facă tancul T-90M Proryv mai puţin vizibil prin vizorul unui sistem de camere cu termoviziune.

Producătorul de la Moscova susține că acest camuflaj reduce detectabilitatea tancului de până la trei pentru focoasele cu căutare în infraroșu. Surse rusești susțin că utilizarea acestui camuflaj reduce, de asemenea, raza de detecție a radarului de până la șase ori. Camuflajul Nakidka are ca scop "contopirea" obiectului acoperit cu mediul înconjurător.

 

Despre lansatorul de grenade АТ-4 cu care a fost distrus tancul T-90M Proryv

 

Spre deosebire de lansatoarele de rachete portabile montate pe tancuri, adesea furnizate Ucrainei, AT-4 nu este un lansator de rachete. Este pur și simplu un lansator de grenade de unică folosință de 84 mm dezvoltat de compania suedeză SAAB. AT-4 a fost dezvoltat special pentru a oferi infanteriei o altă soluție împotriva vehiculelor blindate inamice.

AT-4 are o rază maximă de acțiune de până la 2.100 de metri, dar este cel mai eficient la 300 - 400 de metri. Focosul proiectilului lansat de AT-4 este unul convențional, puternic exploziv și cântărește aproximativ 440 de grame.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel