Ucraina a atacat pozițiile Armatei ruse din portul Berdiansk de pe coasta sudică a Mării Azov (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În după-amiaza zilei de 2 iunie, a avut loc o explozie în portul Berdiansk, ocupat în prezent de rușii. Oficialii ucraineni din administrația militară a orașului au declarat pe Telegram că au avut loc "lovituri asupra pozițiilor ocupanților" din Berdiansk, adăugând: Suntem recunoscători forțelor armate ucrainene pentru că au adus eliberarea orașului mai aproape".

Mai multe explozii au zguduit vineri orașul portuar Berdiansk, ocupat de Rusia, din regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, potrivit unor oficiali locali, atât ruși, cât și ucraineni.

Aceștia au spus că așteaptă detalii și confirmări din partea Statului Major General al armatei ucrainene. "Potrivit rapoartelor preliminare, navele care au intrat recent în portul Berdiansk pentru a fura cereale și fier vechi au început să părăsească danele.

Între timp, oficialul Vladimir Rogov, numit de Rusia, care este membru al consiliului administrației civil-militare din regiunea Zaporojie, a declarat că portul fost lovit în jurul prânzului. El a precizat că atacul asupra portului Berdiansk a fost efectuată de către Forțele Armate ale Ucrainei.

Berdiansk este un oraș portuar la Marea Azov, pe coasta de sud a Ucrainei. Acesta a fost ocupat de forțele ruse încă din primele zile ale conflictului. Portul a fost vizat anterior de tacuri ale forțelor armate ucrainene. Orașul se află de-a lungul coastei ca se întinde de la Mariupol, o zonă despre care se crede că se numără printre locurile pe care Ucraina va încerca să le recupereze în timpul contraofensivei militare mult aşteptate.

Săptămâna trecută, oficialii ruși au afirmat că forțele ucrainene au lansat un "atac masiv" asupra orașului. Rogov a speculat că lovitură ar fi putut fi efectuată cu "rachete britanice Storm Shadow" - o rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune pe care Regatul Unit a furnizat-o recent Ucrainei.

Berdiansk se află adânc în teritoriul controlat de Rusia, la aproximativ 100 de kilometri de linia frontului. Acest lucru înseamnă că, dacă Ucraina se află în spatele presupusului atac, utilizarea rachetelor Storm Shadow ar fi utilizat cu uşurinţă pentru a lovi poziţiile armatei ruse din această zonă.

Viktoriia Halitsina, șefa administrației militare a orașului Berdiansk, a confirmat că militarii ucraineni au atacat pozițiile rusești.  Mai multe canalele mesagerie de pe Telegram au publicat fotografii cu navele rusești care părăsesc portul Berdiansk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel