Forțele Armate Ucrainene au anihilat o parte din militarii ruşi care doreau să pătrundă în oraşul Harkov

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Terestre Ucrainene, împreună cu mai mulţii membrii ai Apărării Teritoriale au respins o încercare a forţelor ruse de a pătrunde marţi în oraşul de graniţă ucrainean Vovceansk, situat la circa 50 de kilometri nord-est de Harkov. Astfel, militarii ucraineni au zădărnicit o operaţiune planificată de 120 de paraşutişti ruşi care doreau ocuparea oraşului Harkov.

Potrivit serviciului de presă al Apărării Teritoriale a Forțelor Armate ale Ucrainei, în districtul Vovceansk din regiunea Harkov, astăzi, 8 martie, mai mulţi militari ai forţelor ruse de ocupaţie – grup de asalt format din 120 de persoane, plănuiau să ajungă în oraşul Harkov.

„Apărarea Teritorială împreună cu Forțele Armate i-au învins pe invadatori.Cei care au supraviețuit au fugit în regiunea Belgorod din Rusia”, se arată în comunicat.

Potrivit agenţiei Reuters, care citează o declaraţie a guvernatorul regional din Harkov, Oleh Sinehubov, paraşutiştii militari au aterizat în oraşul de graniţă ucrainean Vovceansk, situat la circa 50 de kilometri nord-est de Harkov, dar au fost înfrânţi de forţele ucrainene, a spus el într-o declaraţie televizată.

Totodată, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Oleksii Arestovici, a declarat marţi că forţele ruse au încercat în mod repetat să captureze capitala regională sudică Mikolaiv, atacuri ce au fost respinse de trupele ucrainene.

"Ar avea nevoie de zece ori mai multe forţe pentru a lua Mikolaiv", a spus el într-un briefing televizat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel