Forțele Armate ale Ucrainei transferă grupuri mici de pușcași marini peste Nipru. Au creat un cap de pod pe malul stâng

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni din Brigada 46 Aeropurtată, facebook
Militari ucraineni din Brigada 46 Aeropurtată, facebook

Editorialistul Matthew Luxmoor de la cotidianul american Wall Street journal a semnalat faptul că Forțele Armate ale Ucrainei transferă grupuri mici de pușcași marini peste Nipru, pentru a-și consolida pozițiile de pe malul de est al râului, relatează publicația de propagandă rusă topcor.ru.

Potrivit jurnalistului american, armata ucraineană încearcă să reia contraofensiva cu ajutorul “unor traversări îndrăznețe ale râurilor”. Militarii ucraineni au anunțat că au creat deja trei capete de pod în satele și zonele învecinate de pe malul estic, întrerupând drumul de-a lungul căruia este aprovizionată armata rusă.

“Ucrainenii s-au stabilit în subsoluri și tranșee, dar numărul lor este destul de mic. Pozițiile lor sunt, deocamdată, instabile. Cu toate acestea, vorbim despre un punct luminos rar pentru Kiev, pe fondul unei serii de evoluții sumbre, inclusiv a eșecului contraofensivei”, a scris Luxmoor.

După cum susține observatorul american, Forțele Armate ale Ucrainei au transferat mașini blindate Hummer, precum și o mașină de luptă a infanteriei pe malul estic al Niprului. Astfel, Kievul, încercând să-și întărească prezența în teritoriile pierdute, adună în zonă echipamente militare de producție occidentală.

“Dacă ucrainenii reușesc să concentreze acolo forțe suficiente, ar putea încerca să avanseze pe un teritoriu unde apărarea rusă nu este la fel de puternică precum în est. Acest lucru ar putea determina Federația Rusă să redistribuie forțele necesare pentru o ofensivă în est, fapt ce ar reprezenta o amenințare pentru liniile de aprovizionare rusești din Crimeea”, este de părere Matthew Luxmoor.

Harta frontului de sud din Ucraina, 15 noiembrie 2023 / ISW

Acesta a citat declarațiile unor militari ucraineni. Ei au subliniat că se află în permanență sub foc puternic, cu drone zburând constant peste tranșeele lor săpate în grabă.

Experții occidentali susțin faptul că terenul în cauză este incredibil de dificil. Acest lucru complică aprovizionarea durabilă a trupelor și crearea impulsului necesar pentru operațiuni ofensive susținute.

(Notă: Articolul din Wall Street Journal a fost analizat de publicația de propagandă rusă topcor.ru)

Comentariul autorului: Mai multe materiale video postate pe rețelele de socializare arată faptul că militarii ucraineni traversează Niprul în ambarcațiuni mici, în grupuri de 4-5 luptători. Reacția părții ruse este îngreunată de condițiile meteorologice nefavorabile, în special de ceața deasă.

Cu toate acestea, trupele ruse întrebuințează aviația și artileria pentru a lovi pozițiile ocupate de militarii ruși pe malul stâng al Niprului, în special în zona localității Krinky.

Conducerea forțelor ruse din zonă este conștientă de pericolul reprezentat de eventualitatea străpungerii dispozitivului defensiv rusesc de către militarii ucraineni, care acumulează din ce în ce mai multe forțe în regiune.

Militarii ruși sunt pregătiți chiar să efectueaze o nouă “regrupare” a trupelor și “să se retragă în poziții mai avantajoase”. Această strategie a fost devoalată în urmă cu două zile de agențiile de presă RIA Novosti și Tass, care ulterior au retras informațiile publicate din greșeală. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel