Forţele aerospaţiale ruse au primit primele două avioane de vânătoare MiG-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Primele două avioane de vânătoare MiG-35 au fost predate forțelor aerospațiale ruseşti pentru testare, a declarat, pe 17.06.2019, în cadrul salonului aeronautic deschis la Le Bourget, lângă Paris, directorul general al corporației MiG și vicepreședinte al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), Ilia Tarasenko, potrivit TheMoscowTimes.com și AlmasdarNews.com.

„Primele două aeronave au fost deja predate către Forțelor Aerospațiale pentru testare" , a declarant, luni, pentru agenția de știri de stat RIA Novosti, Ilia Tarasenko, director general al MiG.

Potrivit delarațiilor acestuia, alte patru avioane MiG-35 vor fi predate Forțelor Aerospațiale, până la sfârșitul anului 2019.

Celelalte patru avioane vor fi livrate până la sfârșitul anului, a spus Tarasenko. Compania MiG se așteaptă să semneze un nou contract cu Ministerul rus al Apărării pentru mai multe avioane, a adăugat el.

MiG-35 este un avion de vânătoare nou, de generație 4++, care a fost dezvoltat pe baza avioanelor MiG-29K/Kub și MiG-29M/M2. Testele de zbor și prezentarea internațională a aeronavei au început în luna ianuarie 2017. În același an, în luna decembrie, au fost încheiate testele de uzină, precizează remnmilitaryblog.com.

Avionul de vânătoare este proiectat să lucreze în zone de conflict armat de mare intensitate, în condițiile existenței unui sistem întărit și eșalonat de apărare antiaeriană al adversarului. Acesta este capabil să îndeplinească misiuni complexe, multirol, în condițiile unei situații tactice și operative în continuă schimbare deasupra câmpului de luptă, și să distrugă ținte aeriene, terestre și de la suprafața apei.

Primul contract pentru livrarea a șase avioane MiG-35, până în anul 2023, a fost semnat de către adjunctul ministrului apărării Aleksei Krivoruchko și șeful OAK, Iuri Sliusar, pe 22 august 2018, la forumul Armata-2018 desfășurat la Kubinka, lângă Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel