Forţele Aeriene Ucrainene: Un MiG-29 ucrainean a doborât un avion de luptă Su-35 al ''ocupantului rus'' (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de luptă MiG-29 al Forțelor Aeriene Ucrainene a distrus un avion Su-35 al ’’invadatorilor ruși’’, după cum titrează cotidianul ucrainean Obozrevatel, citând un comunicat de presă al Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene.

Update: Am analizat cu atenţie imaginile şi pare că acestea nu sunt din timpul unei confruntări reale între două avioane, chiar dacă acest material video a fost publicat pe paginile oficiale ale unor departamente ale Ministerului ucrainean al apărării, le recomandăm cititorilor noştri să le urmărească cu rezervă.

În schimb, cert este că numărul avioanelor doborâte de ucraineni a ajuns astăzi la 10, cel puţin aşa este menţionat într-un ultim comunicat de presă al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ştirea iniţială

Incidentul a avut loc azi, 25 februarie, cu câteva ore în urmă. Avionul Su-35, etichetat ca aparţinând ’’invadatorilor rușii’’, a fost doborât de Mig-ul 29 al Forțelor Aeriene Ucrainene în spaţiul aerian al regiunii Harkov.

Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a făcut acest anunț în urmă cu trei ore, pe pagina să oficială de Facebook. Conform descrierii, filmarea surprinde momentul în care un avion Mig-29 al Forţelor Aeriene Ucrainene efectuează mai multe manevre aeriene pentru a doborî o aeronavă inamică – un Su-35 al ’’ ocupanţilor ruși ’’.

Materialul video a fost postat şi pe pagina de Facebook a Forţelor Terestre Ucrainene

Mai multe surse mass-media ucrainene relatează că Forţele Aeriene Ucrainene au distrus până astăzi, 25 februarie, în ceea de-a doua zi a agresiunii militare ruse, peste 6 de avioane de luptă ale ocupanţilor ruşi.

Cu puţin timp în urmă, Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a confirmat într-un comunicat de presă, citat de site-ul ucrainean ArmyinForm, că nu mai astăzi armata ucraineană a interceptat și distrus mai multe rachete balistice și cel puțin două avioane ale Forțelor Aeriene Ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel