Forțele Aeriene Ucrainene oferă detalii despre pregătirea piloților ucraineni pe avioane F-16

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Procesul de pregătire pentru piloții ucraineni pe avioane de luptă F-16 se desfășoară în mod continuu. După finalizarea unei etape, locurile piloților instruiți sunt ocupate de alții, potrivit Iliei Ievlash, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei. ''Coaliția aeriană'' care sprijină Ucraina in pregatirea pilotilor include următoarele ţări: Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Danemarca, România, Franța. Toate aceste state menţionate contribuie la formarea nu doar a piloților, ci și a tehnicienilor care vor întreține avioanele de luptă pe viitor.

,,Acest proces este continuu, folosim în mod constant toate locurile puse la dispoziție de țările noastre partenere. Iar după o etapă, așa cum a fost cea din Arizona, piloții se mută într-un alt loc din Europa, iar alte persoane sunt recrutate pentru a le lua locul", adaugă Ievlash, potrivit RBC.ua.

În timpul pregătirii, piloții învață abilități de bază pentru a asigura o întreținere rapidă a avioanelor de luptă. În special, piloții exersează diverse sarcini tactice în grup și tehnici de zbor.

Potrivit lui Ievlash, programul de pregătire pentru F-16 este conceput pentru doi ani, dar acest lucru este relativ. Spre exemplu, Forțele Aeriene ucrainene au finalizat programul de pregătire Patriot în 3-4 săptămâni, deși acesta este structurat pentru o perioadă de 3-4 luni.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene adaugă că avionul de luptă F-16 este o aeronavă destul de complexă și, prin urmare, doar după ce primii piloți vor absolvi, se va putea cunoaște timpul aproximativ necesar pentru instruire.

Primul lot de piloți ucraineni a finalizat antrenamentul pentru F-16 din SUA, au declarat oficiali americani pentru Air & Space Forces Magazine.

Mai mulți piloți ucraineni au absolvit cursul de pregătire pentru F-16 la Escadra 162 a Gărzii Naționale Aeriene din Tucson, Arizona, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale din Arizona, căpitanul Erin Hannigan, la 23 mai. 162nd Wing este unitatea de pregătire a Forțelor Aeriene americane pentru piloții străini de F-16.

Hannigan a refuzat să spună câți piloți au absolvit sau când au făcut acest lucru, invocând aspecte legate de securitate. Dar unii piloți ucraineni sunt încă în curs de pregătire în SUA, au declarat oficialii americani.

Piloții ucraineni care au terminat antrenamentul pentru F-16 în Arizona vor efectua antrenamente suplimentare în străinătate, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, maiorul Charlie Dietz, pentru Air & Space Forces Magazine la 24 mai.

,,Un număr mic de piloți și-au terminat pregătirea în SUA și au trecut la următoarea etapă de pregătire în afara Statelor Unite", a declarat Dietz. "Alți piloți ucraineni continuă să se antreneze în Arizona. Deși nu pot confirma detalii specifice cu privire la programele și locațiile de pregătire ale piloților, vă pot asigura că vom continua să lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri ucraineni pentru a le spori pregătirea operațională și interoperabilitatea în conformitate cu standardele NATO", a precizat acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel