Forțele Aeriene Ucrainene au publicat noi imagini din timpul utilizării sistemului NASAMS (Video): Am distrus deja mai mult de 100 de ținte inamice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Ucrainene au publicat noi imagini din timpul unei utilizări a sistemului de apărare aeriană NASAMS, precizând că acesta este foarte eficient în interceptarea ţintelor aeriene. Un material video cu utilizarea sistemului de apărare aeriană a fost postat pe rețelele de socializare. În cele cinci luni de funcționare pe teritoriul Ucrainei, sistemele NASAMS au distrus peste 100 de ținte, inclusiv rachete de croazieră și drone inamice.Personalul militar care deservește sistemele a fost instruit în Statele Unite. Aceștia spun că sistemul este ușor de operat și eficient.

După cum se poate vedea în materialul video, țintele inamice doborâte sunt marcate pe sistem de către militarii ucraineni cu tridente - simbolul Ucrainei. La finalul materialului video sunt câteva cadre cu doborârea unei rachete de croazieră rusești X-101.

Sistemul NASAMS este automatizat și mai simplu decât S-300, care a fost folosit anterior de către Forțele Aeriene Ucrainene. Radarul sistemului NASAMS poate vedea ținte la o distanță de până la 120 km.

,,Situația aeriană este afișată aici, totul se întâmplă foarte repede - trebuie doar să dai click pe țintă cu degetul, pentru că ecranul este tactil, sau cu cursorul mouse-ului. Ofițerul care se ocupa de managementul luptei dă ordinul "Ordin de țintire" - acestea sunt modurile de luptă. Ofițerul apasă pe acest buton și racheta este liberă să plece. Tot ce se află în acest sector va fi distrus automat", a declarat Mikita, comandantul unui sistem NASAMS.

Forțele Aeriene Ucrainene remarcă eficiența ridicată a sistemelor NASAMS și amintește că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a schimba cursul războiului.

Videoclipul publicat prezintă, de asemenea, imagini direct de la operațiunea de luptă a unui sistem NASAMS. Un lansator a distrus 6 rachete de croazieră inamice. Armata ucraineană spune că acesta este unul dintre cele mai pregătite lansatoare de luptă ale complexului.

,,Facem totul pentru că brigada de apărare antiaeriană să fie înzestrata  cu sisteme de nouă generație, iar în viitor văd vom renunța la utilizarea vechilor sisteme în această brigadă. Cred că, în viitorul apropiat, brigada de apărare aeriană va fi înarmată cu toate sistemele de rachete de ultimă generație care vor fi disponibile în Ucraina", a declarat Mikola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene.

În prezent, există două sisteme de rachete antiaeriene NASAMS în dotarea Forțelor Aeriene Ucrainene. Alte șase complexe au fost comandate de Statele Unite în cadrul asistenței militare de securitate pentru Ucraina, iar un astfel de sistem a fost promis şi de Canada.

De asemenea, Norvegia a anunțat recent că intenționează să transfere Ucrainei două baterii ale acestui sistem de apărare antiaeriană.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel