Forțele Aeriene Ucrainene au precizat care au fost țintele rachetelor rusești „Kinzhal”

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.

Toate rachetele rusești „Kinzhal” au vizat un aerodrom militar din vestul Ucrainei, unde se află piloții care vor merge la pregătire Europa. Informații în acest sens au fost prezentat de Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, în emisiunea teletonului național „Yedini Novyni”.

,,Aceasta este o altă lovitură a teroriștilor cu rachetele Kh-47. Rachetele țintesc aerodromurile militare, aflate sub vizorul inamicului de mai bine de o lună. Iar aerodromul Starokostiantyniv (din regiunea Khmelnytskyi — n.red.) se confruntă, în prezent, cel mai mult cu consecințele atacurilor ocupanților ruși”, a precizat Iuri Ignat.

„De data aceasta, regiunea Ivano-Frankivsk este în vizor, tinerii noștri, tinerii noștri piloți, care în curând vor merge practic la antrenamente. Tinerii piloți vor fi pregătiți într-un alt program și știm că atât Marea Britanie, cât și alte țări îi vor antrena pe un nou tip de aeronavă, de tehnologie occidentală, în special pe F16. Astfel, inamicul a vrut să lovească și tineretul nostru, privându-ne de perspectiva unei reînarmări ulterioare cu cele mai noi modele de echipamente occidentale”, a subliniat Ignat.

El a mai menționat că o rachetă a fost doborâtă deasupra regiunii Kiev, dar toate „Kinzhal” se îndreptau spre regiunea Ivano-Frankivsk.

Pe 11 august, în jurul orei 10:00,  patru avioane MiG-31K au lansat patru rachete aerobalistice Kh-47 „Kinzhal”. Lansările au fost efectuate din spațiul aerian al regiunilor Tula și Lipetsk din Federația Rusă.

Rachetele au intrat în spațiul aerian al Ucrainei din nord, îndreptându-se spre sud-vest către zona aerodromului Kolomyia din regiunea Ivano-Frankivsk. O rachetă Kh-47 a fost distrusă în regiunea Kiev. Restul au lovit în apropierea aerodromului.

Au fost lovite obiecte de infrastructură civilă, iar una dintre ele a lovit un sector rezidenţial. Administrația militar-regională Ivano-Frankivsk, citată de Ukrinform, a precizat că, un copil de opt ani a fost ucis, iar alții au fost răniți în urma atacului cu rachetă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel