Forțele Aeriene Turce vor avea toate avioanele de luptă F-16C/D modernizate până în 2025

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Aeriene Turcești dețin un total de 270 de aeronave F-16C/D, toate încadrate în modelele Block 30/40/50. În cadrul celui de-al 16-lea Târg Internațional al Industriei de Apărare (IDEF) de la Istanbul, care a avut loc la 26 iulie, după cum a relatat agenția de presă Anadolu, s-a ajuns la un acord conform căruia Turcia va finaliza modernizarea avioanelor de luptă de tip F-16 Block-30 și F-16 Block-40/50 până în 2025.  Modernizare acestor aeronave va fi realizată de către Turkish Aerospace Industries (TAI).

Haluk Gorgun, șeful Președinției Industriei de Apărare (SSB), a dezvăluit că avioanele F-16 vor fi modernizate folosind echipamente produse pe local. Atât software-ul, cât și hardware-ul vor fi modernizate pentru a facilita integrarea la bordul acestor aeronave a unor noi sisteme de arme produse de industria turca de apărare.

Programul de modernizare F-16 Özgür, condus de Turkish Aerospace Industries (TAI), se concentrează pe modernizarea celor 35 de avioane F-16 Block 30 existente. 

Programul Ozgur are în vedere o modernizare extinsă a flotei existente de avioane F-16 a Forţelor Aeriene Turce Programul prevede ca avioanele F-16 în versiunea Block 30, 40 și 50 vor primi un cockpit digital complet nou. O parte esențială a modernizării va fi integrarea unui echivalent produs pe plan local al Link 16 - principalul sistem de comunicații instalat pe avioanele NATO care funcționează pentru a recunoaște alte sisteme ca fiind "friend-foe".

Programul Ozgur presupune, de asemenea, ca industria aeronautică turcă să lucreze la o versiune proprie a Digital Terrain System  pentru a fi integrată pe flota de avioane F-16 a Forţelor Aeriene Turce.

Sunt prevăzute integrarea hărților digitale și compatibilitatea NVIS internă/externă. Noile capabilități GPS și ASELPOD vor fi, de asemenea, actualizate. Bineînțeles, cea mai mare parte a întregului proces de modernizare din cadrul programului va fi integrarea noului radar turcesc AESA.

Cu toate acestea, modernizarea nu va interveni doar la nivelul componentelor software și hardware ale aeronavei. Se zvonește de mult timp că Turcia își dezvoltă propriile versiuni de rachete care fac parte din pachetul original de arme a avioanelor F-16 Block 70.

În luna iulie a anului trecut, Turcia a testat cu succes rachetele Merlin și Peregrin, care vor înlocui rachetele americane AIM-120 AMRAAM.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel