Forţele Aeriene Turce au încalcat spaţiul aerian al Greciei de 42 de ori, într-o singură zi

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cotidianul elen Greek City Times a precizat recent că pe data de 17 decembrie 2021 mai multe avioane militare ale Forţelor Aeriene Turce au încălcat spațiul aerian național al Greciei de 42 de ori. 

Potrivit cotidianul elen, 13 avioane militare ale Forţelor Aeriene Turce au încălcat spațiul aerian național al Greciei, pe 17 decembrie 2021, de 42 de ori. Potrivit sursei citate, dintre cele 13 avioane militare ale Forţelor Aeriene Turce, 10 au fost avioane de luptă F-16 ale Turciei, două avioane spionaj şi culegere de informaţii CN-235 și o dronă.

Din cele 42 de încălcări ale spațiului aerian național al Greciei, 30 au fost comise de avioanele CN-235, una de o dronă (modelul nu este precizat), iar alte 11 încălcări ale spațiului aerian au fost cu avioane F-16.

Au fost şi două situaţii în care în timpul încălcării spaţiului aerian al Greciei s-a ajuns şi la duel aerian de tip dog-fight, avioanele de luptă grecești fiind în alertă maximă.

Armata elenă a declarat că a interceptat aeronavele Forţelor Aeriene Turce în conformitate cu regulile internaționale.

Încălcarea de către Turcia a spațiului aerian grecesc și a apelor teritoriale din Marea Egee a crescut brusc începând cu anul 2019.

Amintim că, aeronavele Forţelor Aeriene turce au înregistrat pe 14 ianuarie 2020, un nou record în ceea ce priveşte încălcarea spaţiului aerian al Greciei: 91 de incidente într-o singură zi.

Turcia contestă dimensiunea spațiu aerian din jurul insulelor greceşti din Marea Egee și neagă orice încălcare a spaţiului aerian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel