Forțele Aeriene Israeliene publică înregistrări video cu interceptarea dronelor și rachetelor iraniene

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto: Israeli Air Force
Sursa foto: Israeli Air Force

Noaptea trecută, apărarea aeriană israeliană a fost pusă la încercare când Iranul a lansat un atac masiv cu drone și rachete împotriva Israelului, la aproape două săptămâni după ce un atac israelian asupra consulatului iranian din Siria a ucis șapte membri ai IRGC. Atât apărarea aeriană sol-aer cât și avioanele de luptă au fost folosite, cu sprijinul mijloacelor americane, britanice și iordaniene, pentru a intercepta rachetele si dronele înainte ca acestea să își atingă țintele.

Astăzi, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au publicat imagini video cu avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene Israeliene care doboară dronele și rachetele iraniene înainte ca acestea să ajungă pe teritoriul israelian.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că toate dronele și rachetele de croazieră au fost doborâte în afara spațiului aerian al țării, cu o rată de interceptare de 99%.

Imaginile, care par să provină de la sistemele de ochire instalate pe avioane, arată cum țintele sunt urmărite înainte de a fi lovite de rachete aer-aer. Din materialul video nu se poate stabili ce muniție a fost folosită, deși fotografiile arată că avioanele de luptă israeliene se pregătesc să intercepteze dronele iraniene, utilizând rachete ghidate prin radar și rachete ghidate prin infraroșu.

Deși nu toate țintele pot fi văzute clar în acest material video, pot fi recunoscute câteva drone Shahed 136 și rachete de croazieră Paveh. Dronele Shahed au fost, de asemenea, vizibile în unele dintre materialele video apărute online, în timp ce zburau la joasă altitudine deasupra Irakului, îndreptându-se spre Israel.

"Adevărata promisiune", așa cum a fost supranumită operațiunea iraniană, a constat în sute de drone kamikaze, rachete balistice și rachete de croazieră lansate de Iran și de reprezentanții săi spre Israel.

În total, IDF a declarat că au fost lansate 170 de drone, 120 de rachete balistice și 30 de rachete de croazieră. Acestea au fost contracarate cu o rată de interceptare de 99%, doar câteva rachete balistice intrând pe teritoriul israelian și lovind baza aeriană Nevatim, provocând doar pagube ușoare.

Forțele Aeriene Israeliene au publicat imagini și materiale video cu avioanele lor de luptă care se întorc din misiune după ce au interceptat cu succes mai multe ținte. Mai multe avioane F-15I au fost văzute având  o încărcătură mixtă care includea rachete AIM-7 Sparrow cu ghidare radar semi-activă și rachete Python 5 și AIM-9L Sidewinder cu ghidare IR.

Avioanele F-35 au luat, de asemenea, parte la apărare. Nu s-a făcut nicio mențiune cu privire la angajarea F-16 în această misiune.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel