Forţele Aeriene Israeliene au bombardat facilităţi militare iraniene din Siria (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe rachete au lovit duminică noapte ţinte din apropierea Damascului, informează luni agenţia SANA, preluată de AFP. Agenţia siriană afirmă, citând o sursă militară, că puţin după miezul nopţii Israelul a desfăşurat o serie de atacuri cu rachete din zona Inaltimilor şi Galileea.

Apărarea antiaeriană siriana a fost activată pentru a contracara atacul şi a reuşit să doboare "cea mai mare parte" din rachete, care vizau ţinte din apropierea capitalei, a adăugat aceeaşi sursă.

AFP reaminteşte că după 2011, când a început războiul în Siria, Israelul a lovit de sute de ori poziţii ale forţelor guvernamentale siriene şi ale aliaţilor acestora - armata iraniană şi gruparea libaneză Hezbollah, potrivit Agerpres.

În ianuarie anul acesta, cel puţin 57 de militari sirieni şi combatanţi susţinători ai regimului de la Damasc au fost ucişi de raiduri aeriene asupra provinciei Deir ez-Zor din estul Siriei; conform organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a fost cel mai sângeros atac israelian de la începutul conflictului. La începutul lui februarie, Siria a acuzat Israelul că a lansat rachete asupra sudului teritoriului sirian.

 

Facilităţile militare iraniene din Siria, vizate de IDF

 

Forțele Aeriene Israeliene au lansat o serie de atacuri asupra unor facilitaţi militare din jurul Damascului. Atacurile au lovit facilități din zona Aeroportului Internațional Damasc, prin care Iranul ar fi încercat să transporte armament, precum și facilitaţi militare din jurul suburbiei Damascului el-Kisweh, o bază folosită de forţele iraniene pentru operaţiuni militare, potrivit cotidianului The Times of Israel.

Sursa citată precizează IDF a lansat sute de atacuri în Siria de la începutul războiului civil din 2011 împotriva forţelor susţinute de Iran, împiedicând Teheranul să stabilească o prezență militară permanentă în acesta ţară. IDF vrea să împiedice Iranul să furnizeze arme către grupările teroriste din regiune, în principal Hezbollah, deoarece Teheranul vrea să facă din acestea o forţă de temut în regiune.

Atacurile raportate au avut loc la 10 zile după ce Israelul a fost acuzat că a lovit ținte aflate în zona Înălţimilor Golan din Sirian și ţinte aflate în apropiere de Aeroportul Internațional Damasc.

Israelul reafirmă periodic că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele iraniene. Războiul din Siria s-a soldat până acum cu peste 387.000 de morţi şi cu strămutarea a milioane de oameni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel