Forțele Aeriene Iraniene inaugurează o nouă bază subterană, cu numele de cod "Eqab 44"

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția iraniană IRNA a relatat, marți, că Forțele Aeriene din Republica Islamică Iran au inaugurat una dintre bazele sale subterane în adâncul munților. Această bază subterană denumită "Eqab 44" ("Vulturul 44") va avea capacitatea de a primi noile avioane de luptă ale forțelor aeriene pentru a deveni operaționale.

,,Eqab 44" este una dintre numeroasele baze aeriene tactice subterane ale forțelor aeriene iraniene care au fost construite în diferite regiuni ale țării în ultimii ani, în conformitate cu standardele de apărare civilă.

Inaugurarea bazei a avut loc în prezența șefului de Stat Major al Forțelor Armate iraniene, generalul-maior Mohammad Bagheri, și a comandantului șef al Armatei iraniene, Abd al-Rahim Mousavi.

IRNA a subliniat faptul că baza aeriană "Eqab 44", care este capabilă să primească și să opereze toate tipurile de avioane de luptă și bombardament, dar și aeronave fără pilot, include facilități precum instalații de avertizare, un centru de comandă, hangare de întreținere, echipamente de navigație, aeroporturi și rezervoare de combustibili. Aceasta este considerată una dintre cele mai importante baze aeriene ale țării, construită în subteran.

În mai 2022, armata iraniană a oferit detalii despre o altă bază subterană, care găzduiește drone, în timp ce Iranul încearcă să protejeze capabilitățile militare de potențiale atacuri aeriene ale Israelului, considerat “inamic regional”.

„Orice atac asupra Iranului din partea inamicilor noștri, inclusiv Israelul, va primi un răspuns din partea numeroaselor noastre baze aeriene, precum Eagle 44”, a declarat Mohammad Bagheri, la postul de stat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel