Forţele Aeriene Canadiene părăsesc România

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul apărării de la Ottawa a anunţat încheierea misiunii canadiene de poliţie aeriană în România.

Timp de patru luni, Forţele Aeriene Regale Canadiene au desfăşurat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa cinci avioane CF-18 Hornet şi 135 de militari, care au asigurat misiuni de poliţie aeriană alături de Forţele Aeriene Române, în cadrul Operaţiunii Reassurance a NATO.

Alianţa Nord-Atlantică efectuează operaţiuni de poliţie aeriană colectivă în Europa Centrală şi de Est din 2014, într-un sistem prin rotaţie, în cadrul căruia aviaţia canadiană a mai participat la misiuni în România în 2014 şi 2017. Militarii canadieni desfăşuraţi începând de anul trecut urmează să fie repatriaţi în cursul lunii ianuarie.

Aeronavele canadiene împreună cu efectivul de soldați și-au început misiunea la 1 septembrie 2018, în cadrul operaţiunii REASSURANCE din Europa Centrală şi de Est, iar aceasta a fost desfășurată în premieră la o lună după anexarea Crimeei, în aprilie 2014. Atunci, forţele aeriene canadiene au desfăşurat prima dată o misiune de poliție aeriană în România din aprilie până în august 2014.

În cadrul misiunilor de poliție aeriană din ultimii ani, forțele aeriene britanice și canadiene sunt cele care au asigurat, pe principiu rotațional, aceste operațiuni în spațiul aerian al României și deasupra Mării Negre. Reamintim că, anul trecut, forțele armate canadiene (FAC) au trimis aproximativ 135 de militari și patru avioane de vânătoare CF-188 Hornet ale Aviației regale canadiene la Constanța, în România, pentru a lua parte la activitățile poliției aeriene a NATO din septembrie până în decembrie 2017.

Enhanced Air Policing (poliţia aeriană întărită) este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru asigurarea integrităţii spaţiului aerian al Alianţei Nord-Atlantice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel